500 g rabarber skåret i ca. 1 cm stykker (frosne kan også bruges) | |
270 g sukker | |
300 g vand | |
7 g geleringspulver uden konserveringsmiddel | |
50 g glukose | |
Saften af 3 citroner |
1 Færdig | FørstDrys 100 gram sukker over rabarberne, og lad dem stå natten over – gerne 48 timer. Blend vand og rabarber grundigt, og sigt massen. Vrid trevlerne med hænderne, så al saften kommer med. |
2 Færdig | DerefterBland nu de resterende 170 gram sukker med geleringspulver. Varm 2 deciliter af rabarbersaften op i en gryde, og tilsæt glukose samt sukkerblandingen under konstant omrøring. Varm massen op til kogepunktet, og fortsæt med at røre. Varmen er kun vigtig for at få geleringspulveret til at virke. |
3 Færdig | Til sidstKøl massen af i køleskabet et par timer. Når massen er kold, bliver den til gelé. Geléen blender du, til den bliver flydende igen, og så kører du den til is på ismaskinen. |