Rabarbersorbet

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g rabarber skåret i ca. 1 cm stykker (frosne kan også bruges)
270 g sukker
300 g vand
7 g geleringspulver uden konserveringsmiddel F.eks. Melatin, Dr Oetker eller Pektin
50 g glukose
Saften af 3 citroner

Rabarbersorbet

Af: Kim Tøvlesø Simonsen / Foto: Jonas Lodahl og Jens Juncker-Jensen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Drys 100 gram sukker over rabarberne, og lad dem stå natten over – gerne 48 timer. Blend vand og rabarber grundigt, og sigt massen. Vrid trevlerne med hænderne, så al saften kommer med.

2
Færdig

Derefter

Bland nu de resterende 170 gram sukker med geleringspulver. Varm 2 deciliter af rabarbersaften op i en gryde, og tilsæt glukose samt sukkerblandingen under konstant omrøring. Varm massen op til kogepunktet, og fortsæt med at røre. Varmen er kun vigtig for at få geleringspulveret til at virke.

3
Færdig

Til sidst

Køl massen af i køleskabet et par timer. Når massen er kold, bliver den til gelé. Geléen blender du, til den bliver flydende igen, og så kører du den til is på ismaskinen.

previous
Hyldeblomstsorbet
next
Peanutgelato med dulce de leche

Add Your Comment