250 g rabarber | |
30 g sukker | |
1 spsk. citronsaft | |
2 skiver citron | |
3 g tørret hibiscus i en gazesok (eller et tebrev) | |
vakuumpose | |
Rabarbersorbet | |
400 g rabarber | |
135 g sukker | |
45 g glukose | |
125 g rabarbersaft fra vakuumerede rabarber | |
25 g citronsaft | |
Urter til pynt, fx rød skovsyre eller citronverbena |
1 Færdig | FørstVask rabarberne grundigt og fjern top og bund. Skær rabarberne i stænger, så de passer i vakuumposen. Læg dem pænt i vakuumposen sammen med sukker, citronsaft, citronskiver samt hibiscus og vakuumér. Pocher de vakuumerede rabarber i en gryde, til rabarberne er møre, men stadig faste. Det tager 10-15 minutter. Afkøl rabarberne i vakuumposen. Når rabarberne er kolde, skæres de i tern. Saften gemmes til sorbet. |
2 Færdig | DerefterSæt ovnen på 250 °C. Vask de 400 g rabarber grundigt og skær top og bund fra. Skær rabarberne ud i tern og vend dem med sukkeret i et ovnfast fad. Sæt fadet i den forvarmede ovn, som nu skrues ned på 200 °C. Rabarberne bages, til de er møre, ca. 10-15 minutter. |
3 Færdig | OgOpvarm glukosen med saft fra de vakuumerede rabarber, til den er opløst. Brug en kraftig blender til at blende bagt rabarber, glukoseblandingen samt citronsaft til en ensartet masse. Ismassen sigtes gennem en finmasket sigte og køres på ismaskine. |
4 Færdig | Til sidstAnret tern af pocherede rabarber i en tallerken. Læg en kugle sorbet ovenpå og pynt med en syrlig urt. |