Rabarber | |
2 stilke rabarber | |
200 g sukker | |
½ vaniljestang | |
Fennikelsorbet | |
600 g fennikel uden rod | |
150 g sukker | |
250 g vand | |
20 g estragon | |
4 g husblas, lagt i blød i isvand | |
Hvid chokoladesifon | |
75 g hvid chokolade | |
2 ½ dl økologisk fløde | |
2 ½ dl økologisk sødmælk | |
½ dl pasteuriserede æggeblommer | |
45 g sukker | |
Lakridssifon | |
2 ½ dl økologisk fløde | |
2 ½ dl økologisk sødmælk | |
½ dl pasteuriserede æggeblommer | |
45 g sukker | |
10 g lakridspulver | |
Espressokage | |
50 g blødt smør | |
25 g brun farin | |
40 g sukker | |
Citronskal af 2 økologiske citroner | |
115 g mel | |
10 g espressopulverkaffe | |
Pynt | |
Citronmelisse |
1 Færdig | FørstSkær rabarberstilkene i lange strimler, og vend dem i sukker og vanilje. Bag dem i en kasserolle i en 100 grader varm ovn cirka 10-15 minutter. Lad dem køle af i den sirup, der kommer fra bagningsprocessen. |
2 Færdig | DerefterKog vand og sukker op, tilsæt husblas, og køl af. Kør fennikel og estragon igennem en juicemaskine. Blend fennikel/estragonjuicen sammen med sukkerlagen, og frys i en i Pacojet i 24 timer. Kør to gange i din Pacojet. |
3 Færdig | OgVarm mælk og fløde op, og pisk æggeblommer og sukker sammen. Kom æggemassen op i gryden, og rør med en ske over medium varm, indtil det nærmer sig saucekonsistens. Tilsæt hvid chokolade, og rør den ud. Sigt, og sæt på køl. Når det er koldt, hælder du det op i en sifonflaske og giver det en patron. Ryst i 30 sekunder, og sæt det på køl. |
4 Færdig | OgLakridssifonen laver du nu på samme måde – bare med lakrids i stedet for chokolade. |
5 Færdig | OgKør smør, brun farin, sukker og espressokaffe luftigt i en røremaskine. Tilsæt mel og citronskal, og blend sammen. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, så den er lige tyk. Fjern det øverste stykke bagepapir, og bag dejen på en bageplade i en 165 grader varm ovn i 15-20 minutter. Knus kagen i mindre stykker, og lad dem tørre i en 90 grader varm ovn, til stykkerne er helt sprøde. Blend til sidst stykkerne helt fine i en blender. |
6 Færdig | Til sidstAnret som på billedet. |