• Home
  • Dessert
  • Rabarber i vanilje, fennikelsorbet, espressokage og lakrids
Rabarber i vanilje, fennikelsorbet, espressokage og lakrids

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Rabarber
2 stilke rabarber
200 g sukker
½ vaniljestang
Fennikelsorbet
600 g fennikel uden rod
150 g sukker
250 g vand
20 g estragon
4 g husblas, lagt i blød i isvand
Hvid chokoladesifon
75 g hvid chokolade
2 ½ dl økologisk fløde
2 ½ dl økologisk sødmælk
½ dl pasteuriserede æggeblommer
45 g sukker
Lakridssifon
2 ½ dl økologisk fløde
2 ½ dl økologisk sødmælk
½ dl pasteuriserede æggeblommer
45 g sukker
10 g lakridspulver
Espressokage
50 g blødt smør
25 g brun farin
40 g sukker
Citronskal af 2 økologiske citroner
115 g mel
10 g espressopulverkaffe
Pynt
Citronmelisse

Rabarber i vanilje, fennikelsorbet, espressokage og lakrids

Af: Spuntino / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær rabarberstilkene i lange strimler, og vend dem i sukker og vanilje. Bag dem i en kasserolle i en 100 grader varm ovn cirka 10-15 minutter. Lad dem køle af i den sirup, der kommer fra bagningsprocessen.

2
Færdig

Derefter

Kog vand og sukker op, tilsæt husblas, og køl af. Kør fennikel og estragon igennem en juicemaskine. Blend fennikel/estragonjuicen sammen med sukkerlagen, og frys i en i Pacojet i 24 timer. Kør to gange i din Pacojet.

3
Færdig

Og

Varm mælk og fløde op, og pisk æggeblommer og sukker sammen. Kom æggemassen op i gryden, og rør med en ske over medium varm, indtil det nærmer sig saucekonsistens. Tilsæt hvid chokolade, og rør den ud. Sigt, og sæt på køl. Når det er koldt, hælder du det op i en sifonflaske og giver det en patron. Ryst i 30 sekunder, og sæt det på køl.

4
Færdig

Og

Lakridssifonen laver du nu på samme måde – bare med lakrids i stedet for chokolade.

5
Færdig

Og

Kør smør, brun farin, sukker og espressokaffe luftigt i en røremaskine. Tilsæt mel og citronskal, og blend sammen. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, så den er lige tyk. Fjern det øverste stykke bagepapir, og bag dejen på en bageplade i en 165 grader varm ovn i 15-20 minutter. Knus kagen i mindre stykker, og lad dem tørre i en 90 grader varm ovn, til stykkerne er helt sprøde. Blend til sidst stykkerne helt fine i en blender.

6
Færdig

Til sidst

Anret som på billedet.

previous
Grillede courgetter med parmesan, saltmandler og god olivenolie
next
Krabbe og blåmuslinger med grillet porre, løvstikke og spinat

Add Your Comment