• Home
  • Efterår
  • Råmarinerede karljohansvampe med spejlæg og friteret grønkål
Råmarinerede karljohansvampe med spejlæg og friteret grønkål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g karljohansvampe
2 stk forårsløg, fintsnittet
2 økologiske æg
2 stilke grønkål
Saften af en lime
1 tsk smør
2 spsk olivenolie
2 dl rapsolie
1 spsk æbleddike
Groft salt
Sort peber
Frisk timian

Råmarinerede karljohansvampe med spejlæg og friteret grønkål

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rengør svampene meget grundigt, og skær dem i papirtynde skiver. Det er bedst gjort på mandolinjern.

2
Færdig

Derefter

Bland svampe og forårsløg med limesaft, olivenolie og eddike, og sæt til side for at marinere i 20 minutter.

3
Færdig

Og

Steg imens to flotte spejlæg i smørret, og lad dem blive på panden.

4
Færdig

Og

Varm rapsolien op, så den sprutter, og fritér grønkålsbladene i få sekunder, til de er sprøde som chips. Læg dem på køkkenrulle, så olien suges af, og drys til sidst med rigeligt salt.

5
Færdig

Til sidst

Servér de marinerede svampe på panden med spejlæg. Drys grønkål over, og pluk til sidst rigeligt frisk timian over samt sort peber.

previous
Kantarelbruschetta med ingefær og chili
next
Polenta med ristede svampe, parmesan og majs

Add Your Comment