250 g karljohansvampe | |
2 stk forårsløg, fintsnittet | |
2 økologiske æg | |
2 stilke grønkål | |
Saften af en lime | |
1 tsk smør | |
2 spsk olivenolie | |
2 dl rapsolie | |
1 spsk æbleddike | |
Groft salt | |
Sort peber | |
Frisk timian |
1 Færdig | FørstRengør svampene meget grundigt, og skær dem i papirtynde skiver. Det er bedst gjort på mandolinjern. |
2 Færdig | DerefterBland svampe og forårsløg med limesaft, olivenolie og eddike, og sæt til side for at marinere i 20 minutter. |
3 Færdig | OgSteg imens to flotte spejlæg i smørret, og lad dem blive på panden. |
4 Færdig | OgVarm rapsolien op, så den sprutter, og fritér grønkålsbladene i få sekunder, til de er sprøde som chips. Læg dem på køkkenrulle, så olien suges af, og drys til sidst med rigeligt salt. |
5 Færdig | Til sidstServér de marinerede svampe på panden med spejlæg. Drys grønkål over, og pluk til sidst rigeligt frisk timian over samt sort peber. |