Råmarinerede jomfruhummerhaler med ansjos og chilisauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 grønne chilier
3 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. hvid balsamico
2 spsk. tomatpassata
lidt bredbladet persille, hakket
4 store, helt friske jomfruhummerhaler
2 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Råmarinerede jomfruhummerhaler med ansjos og chilisauce

Opskrift af: Osteria 16 / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Grill de grønne chilier til de er let brændte, enten i en ovn på 250 grader – det tager 5-10 min., vend dem undervejs – eller ved at brænde dem direkte i ilden over et gasblus. Læg de brændte chilier i en bøtte med et tætsluttende låg i ca. 15 min., så løsner skindet sig, og de er nemmere at pille.

2
Færdig

DEREFTER

Pil forsigtigt skindet af. Del chilierne på langs og fjern kernerne. Hak derefter chilifileterne helt fint, rør dem sammen med ekstra jomfruolivenolie, citronsaft og hvid balsamico, og smag til med havsalt og friskkværnet peber.

3
Færdig

OG

Vend ansjosfileterne sammen med tomatpassata og persille.

4
Færdig

OG

Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne. Med en lille kniv eller en pincet kan du forsigtigt fjerne tarmen fra halen. Krydr dem med havsalt, og pres lidt citronsaft over halerne.

5
Færdig

OG

Rul en ansjosfilet om hver jomfruhummerhale. Det er lækkert, hvis der hænger lidt tomatpassata og persille ved.

6
Færdig

TIL SIDST

Anret jomfruhummerhalerne på en tallerken, dryp med den grønne chilisauce og hæld til sidst lidt ekstra jomfruolivenolie over.

previous
Grillet polenta med cime di rapa og stracchino
next
Broccolisalat med ristede kerner og linser

Add Your Comment