2 grønne chilier | |
3 spsk. god ekstra jomfruolivenolie | |
2 spsk. citronsaft | |
1 spsk. hvid balsamico | |
2 spsk. tomatpassata | |
lidt bredbladet persille, hakket | |
4 store, helt friske jomfruhummerhaler | |
2 spsk. god ekstra jomfruolivenolie | |
Havsalt og friskkværnet peber |
1 Færdig | FØRSTGrill de grønne chilier til de er let brændte, enten i en ovn på 250 grader – det tager 5-10 min., vend dem undervejs – eller ved at brænde dem direkte i ilden over et gasblus. Læg de brændte chilier i en bøtte med et tætsluttende låg i ca. 15 min., så løsner skindet sig, og de er nemmere at pille. |
2 Færdig | DEREFTERPil forsigtigt skindet af. Del chilierne på langs og fjern kernerne. Hak derefter chilifileterne helt fint, rør dem sammen med ekstra jomfruolivenolie, citronsaft og hvid balsamico, og smag til med havsalt og friskkværnet peber. |
3 Færdig | OGVend ansjosfileterne sammen med tomatpassata og persille. |
4 Færdig | OGPil jomfruhummerhalerne ud af skallerne. Med en lille kniv eller en pincet kan du forsigtigt fjerne tarmen fra halen. Krydr dem med havsalt, og pres lidt citronsaft over halerne. |
5 Færdig | OGRul en ansjosfilet om hver jomfruhummerhale. Det er lækkert, hvis der hænger lidt tomatpassata og persille ved. |
6 Færdig | TIL SIDSTAnret jomfruhummerhalerne på en tallerken, dryp med den grønne chilisauce og hæld til sidst lidt ekstra jomfruolivenolie over. |