1 løg | |
4 fed hvidløg | |
2 tsk stødt spidskommen | |
2 tsk gurkemeje | |
4 spsk peanutbutter | |
4-5 tsk rød karrypasta | |
1 dåse hakkede tomater | |
1 dåse dåse kokosmælk | |
180 g lys quinoa | |
2 gulerødder | |
1 aubergine | |
1 håndfuld frisk spinat | |
salt og friskkværnet peber | |
Stegte kikærter med paprika | |
240 g (1 dåse) kogte kikærter | |
1 spsk paprika | |
salt og friskkværnet peber | |
Til servering | |
vegansk cremefraiche | |
frisk basilikum | |
1 lime (skåret i både) | |
sesamfrø |
En af mine mest populære opskrifter på micadeli.dk, som indtog førstepladsen i min personlige samling af meget begyndervenlige opskrifter. Her tryllet frem i en opdateret og forbedret udgave. Den mætter supergodt og kan nemt laves i store portioner og fryses ned.
1 Færdig | FØRSTKom olie i en sauterpande eller gryde og tilsæt finthakkede løg og hvidløg. Tilsæt spidskommen, gurkemeje og lad det stege godt igennem. |
2 Færdig | DEREFTERTilsæt peanutbutter, rød karry pasta og rør det godt sammen. Kom hakkede tomater og kokosmælk i gryden sammen med rå quinoa. |
3 Færdig | OGRiv gulerødderne på et rivejern, skær auberginen i tern og kom dem med op i gryden. Lad det simre i cirka 10-15 minutter ved middel varme under omrøring. Tilføj spinaten i retten og smag den til med karrypasta, salt og friskkværnet peber. |
4 Færdig | OGSkyl de kogte kikærter grundigt. Varm lidt olie op på en pande og kom kikærterne på panden sammen med paprika, salt og friskkværnet peber. Lad det stege ved høj/middel varme, til de er sprøde og gyldne. |
5 Færdig | TIL SIDSTServer quinoagryden sammen med kold cremefraiche, limeskiver, basilikum, sesamfrø, salt og friskkværnet peber. |