Pumpkin-meringue-pie

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Tærtedej
200 g mel
120 g koldt smør
Ca. 3 spsk vand
Fyld
300 g græskarmos (grå type, fx crown prince)
4 æggeblommer
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
1 spsk majsstivelse
2 spsk lys muscovadosukker
1 tsk revet muskatnød
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1 tsk allehånde
½ tsk salt
Marengslag
3 æggehvider
170 g sukker
2 tsk vaniljesukker
Saften fra ½ citron

Pumpkin-meringue-pie

Af: Søren Staun fra bogen 'Græskar'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smør smuldres sammen med melet (nemmest i en foodprocessor). Når det har en sandagtig konsistens, kommes 1 spsk vand i ad gangen, indtil det har samlet sig til en dej. Pak dejen ind i folie og sæt den på køl i 30 minutter.

2
Færdig

Derefter

Herefter rulles den ud og kommes i en tærteform, ca. 25 cm ø. Prik bunden med en gaffel, inden den blindbages i ca. 15 minutter ved 200 °C. Det gøres fx ved at lægge et stykke bagepapir over bunden og komme kikærter eller andre tørrede ærter i. Lad bunden køle af, når den er bagt.

3
Færdig

Og

Græskar klargøres, koges/bages, køles af og moses. Vej 300 g af og lad det køle lidt af. Græskarmos, æggeblommer og kondenseret mælk røres sammen til en ensartet masse. De tørre ingredienser blandes godt sammen, inden de røres i græskarmassen. Kom fyldet i den afkølede tærtebund og bag den i ca. 45 minutter ved 160 °C.

4
Færdig

Til sidst

Æggehviderne piskes stive og hvide. Sukker og vaniljesukker blandes sammen og tilsættes æggehviderne – lidt ad gangen – under piskning. Når alt sukkeret er tilsat, og hviderne er blanke og stive, tilsættes citronsaften, og der piskes lidt endnu. Marengs kommes oven på den kolde tærte i små dupper, som brændes forsigtigt med en gasbrænder.

previous
Kroketter med cheddar og pancetta
next
Grillet gazpacho ‘Andaluz’ med tomat og parmesan

Add Your Comment