Tærtedej | |
200 g mel | |
120 g koldt smør | |
Ca. 3 spsk vand | |
Fyld | |
300 g græskarmos (grå type, fx crown prince) | |
4 æggeblommer | |
1 dåse kondenseret mælk (397 g) | |
1 spsk majsstivelse | |
2 spsk lys muscovadosukker | |
1 tsk revet muskatnød | |
1 tsk stødt ingefær | |
1 tsk kanel | |
1 tsk allehånde | |
½ tsk salt | |
Marengslag | |
3 æggehvider | |
170 g sukker | |
2 tsk vaniljesukker | |
Saften fra ½ citron |
1 Færdig | FørstSmør smuldres sammen med melet (nemmest i en foodprocessor). Når det har en sandagtig konsistens, kommes 1 spsk vand i ad gangen, indtil det har samlet sig til en dej. Pak dejen ind i folie og sæt den på køl i 30 minutter. |
2 Færdig | DerefterHerefter rulles den ud og kommes i en tærteform, ca. 25 cm ø. Prik bunden med en gaffel, inden den blindbages i ca. 15 minutter ved 200 °C. Det gøres fx ved at lægge et stykke bagepapir over bunden og komme kikærter eller andre tørrede ærter i. Lad bunden køle af, når den er bagt. |
3 Færdig | OgGræskar klargøres, koges/bages, køles af og moses. Vej 300 g af og lad det køle lidt af. Græskarmos, æggeblommer og kondenseret mælk røres sammen til en ensartet masse. De tørre ingredienser blandes godt sammen, inden de røres i græskarmassen. Kom fyldet i den afkølede tærtebund og bag den i ca. 45 minutter ved 160 °C. |
4 Færdig | Til sidstÆggehviderne piskes stive og hvide. Sukker og vaniljesukker blandes sammen og tilsættes æggehviderne – lidt ad gangen – under piskning. Når alt sukkeret er tilsat, og hviderne er blanke og stive, tilsættes citronsaften, og der piskes lidt endnu. Marengs kommes oven på den kolde tærte i små dupper, som brændes forsigtigt med en gasbrænder. |