Pouchkine-te-tærte

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Mørdejsbunde
150 g smør
75 g flormelis
220 g hvedemel
25 g mandelmel
25 g æggeblomme
Lidt vanilje
Pouchkine-te-creme
150 g sødmælk
150 g fløde
30 g pouchkine-teblade
15 g honning
60 g æggeblommer (pasteuriserede)
3 gelatineblade
220 g Z-Karamel-chokolade (Michel Cluizel)
Sprøde marengs
50 g æggehvider
100 g flormelis
Pynt
mørk chokolade
grapefrugt-fileter

Pouchkine-te-tærte

Af: Torben Bang fra bogen 'Cakenkagen'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bland smør og flormelis til en jævn masse. Tilsæt mel, mandelmel og æggeblommer, og ælt, til konsistensen er ensartet.

2
Færdig

Derefter

Kog mælk, fløde og teblade op i en gryde. Dæk til, og lad trække i ca. 30 min. Varm blandingen op igen, og sigt tebladene fra. Udblød gelatinen i koldt vand. Hak chokoladen fint.

3
Færdig

Og

Kog te og fløden/mælken op igen. Rør æggeblommer og honning sammen til en homogen masse. Hæld den varme fløde/mælk ned i æggeblommerne, og legér disse sammen. Hæld massen tilbage i gryden. Legér massen over middelvarme, indtil massen får en cremet konsistens.

4
Færdig

Og

Tilsæt den udblødte gelatine i den varme creme. Hæld den varme creme over den finthakkede chokolade, og rør til massen er ensartet i konsistens. Fordel cremen i tærtebundene. Stil tærterne køligt.

5
Færdig

Og

Pisk æggehvider og flormelis op til marengs. Fyld det i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt marengsen ud som små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag marengsen ved 75 grader i ca. 2 timer.

6
Færdig

Til sidst

Pynt toppen af tærten med mørk chokolade, 2-3 grapefrugt-fileter samt sprøde marengs-
toppe.

previous
Passionsfrugt-kokos-flødeboller
next
Grøn tabouleh med perlebyg

Add Your Comment