Mørdejsbunde | |
150 g smør | |
75 g flormelis | |
220 g hvedemel | |
25 g mandelmel | |
25 g æggeblomme | |
Lidt vanilje | |
Pouchkine-te-creme | |
150 g sødmælk | |
150 g fløde | |
30 g pouchkine-teblade | |
15 g honning | |
60 g æggeblommer (pasteuriserede) | |
3 gelatineblade | |
220 g Z-Karamel-chokolade (Michel Cluizel) | |
Sprøde marengs | |
50 g æggehvider | |
100 g flormelis | |
Pynt | |
mørk chokolade | |
grapefrugt-fileter |
1 Færdig | FørstBland smør og flormelis til en jævn masse. Tilsæt mel, mandelmel og æggeblommer, og ælt, til konsistensen er ensartet. |
2 Færdig | DerefterKog mælk, fløde og teblade op i en gryde. Dæk til, og lad trække i ca. 30 min. Varm blandingen op igen, og sigt tebladene fra. Udblød gelatinen i koldt vand. Hak chokoladen fint. |
3 Færdig | OgKog te og fløden/mælken op igen. Rør æggeblommer og honning sammen til en homogen masse. Hæld den varme fløde/mælk ned i æggeblommerne, og legér disse sammen. Hæld massen tilbage i gryden. Legér massen over middelvarme, indtil massen får en cremet konsistens. |
4 Færdig | OgTilsæt den udblødte gelatine i den varme creme. Hæld den varme creme over den finthakkede chokolade, og rør til massen er ensartet i konsistens. Fordel cremen i tærtebundene. Stil tærterne køligt. |
5 Færdig | OgPisk æggehvider og flormelis op til marengs. Fyld det i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt marengsen ud som små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag marengsen ved 75 grader i ca. 2 timer. |
6 Færdig | Til sidstPynt toppen af tærten med mørk chokolade, 2-3 grapefrugt-fileter samt sprøde marengs- |