PORTOBELLOBØFFER MED BUTTERBEANMOS

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

PORTOBELLOBØFFER
8 mellemstore eller store portobellosvampe (ca. 650 g), uden stokke
10 fed hvidløg
1 løg, skåret i både (150 g)
1 1/2 spsk chipotleflager
1 rød chili (15 g)
4 tsk spidskommenfrø, stødt groft i en morter
1 spsk korianderfrø, ristede og stødt groft i en morter
2 spsk tomatpuré
4 dl olivenolie
BUTTERBEANMOS
1 glas gode, kogte, store butterbeans (500 g)
1½ spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
flagesalt

PORTOBELLOBØFFER MED BUTTERBEANMOS

Af: Yotam Ottolenghi & Ixta Belfrage / Foto: Jonathan Lovekin

Egentlig er vi ikke vilde med at kalde grøntsager for ”bøffer” eller ”frikadeller” eller ”schnitzler”, fordi det føles, som om vi forsøger at sælge dem som noget andet og bedre end det, de er. Grøntsager behøver jo ingen forbedring – de er forrygende, som de er! Men af og til kan man ved at bruge et kødnavn bedre forklare, hvad det er, retten kan, og hvor godt den smager. Vores portobelloer forsøger ikke at være bøffer – de er bare lige så gode som enhver anden bøf (endda med en mos til, der nemt kan hamle op med kartoffelmos), om ikke bedre. Svampene her får deres kraft og karakter fra chilierne og krydderierne og al den krydderolie, de har ligget i. Der bliver mere olie ud af opskriften, end du skal bruge her. Opbevar den på køl i en tætsluttende beholder, og dryp den på grillede grøntsager, nudler, kød eller fisk. Server retten med sauterede bladgrøntsager, hvis du synes.

Sådan gør du

 

 

1
Færdig

FØRST

Forvarm ovnen til 150° varmluft.

2
Færdig

DEREFTER

Kom samtlige ingredienser til bøfferne samt 1 spsk flagesalt i en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen og har tilhørende låg. Læg svampene, så de har den kuplede side opad, læg et stykke bagepapir over, og tryk det ned, så det dækker alle ingredienserne. Læg låg på gryden, og stil den i ovnen i 1 time. Vend svampene, læg papir og låg på plads igen, og giv dem 20 mere i ovnen, eller til svampene er meget møre, men stadig holder faconen. Flyt svampene over på et skærebræt, halver dem, og læg dem til side.

3
Færdig

OG

Tag med en ske løg, hvidløg og chili op af gryden (smid chilistilken væk) – det gør ikke noget, hvis der følger lidt af olien og krydderierne med. Purer dem grundigt i en minihakker eller foodprocessor. Hæld løgpuréen tilbage i gryden, læg svampehalvdelene i, og stil gryden på komfuret ved middelhøj varme. Lad det hele simre i 5 minutter, så smagsnuancerne når at blande sig godt.

4
Færdig

OG

Gør bønnemosen klar, mens svampene er i ovnen: Kom de afdryppede butterbeans i en foodprocessor sammen med citronsaft, olivenolie, ½ tsk flagesalt og 2 spsk vand. Purer, til mosen er helt jævn. Skrab den derpå over i en mellemstor gryde, og varm den igennem ved middelhøj varme i ca. 3 minutter.

5
Færdig

TIL SIDST

Fordel butterbeanmosen på fire tallerkener, når retten skal serveres. Anret fire halve svampe på hver tallerken, og dryp rundhåndet med olien og dens krydderier (du får dog ikke brug for al olien – se opskriftens indledning).

previous
TATAR MED URTEMAYO OG SYLTEDE GRØNNE TOMATER
next
SUPERMØRE COURGETTER MED HARISSA OG CITRON

Add Your Comment