1 slag af svinekød (ca. 1½-2 kg) | |
1 stor bunke krydderurter, der kan dække slaget (fx persille, løvstikke, rosmarin, estragon, timian etc.) | |
2 fed hvidløg | |
200 g blødt smør | |
1 usprøjtet citron, skallen heraf | |
kødsnor | |
GRILLSALAT | |
1 aubergine | |
1 squash | |
1 peberfrugt | |
olie til pensling | |
1 bakke rucola | |
1/2 pakke gedefeta | |
frisk basilikum | |
DRESSING | |
3 spsk olivenolie | |
1 spsk æblecidereddike | |
1 spsk pesto |
Når der skal kød på grillen en sommeraften, skal det være noget særligt. Og dét er porchetta, der bliver fyldt med aromatiske sommerkrydderurter og langtidsstegt.
1 Færdig | FØRSTRing til din slagter og bestil et slag. Bed evt. slagteren om at ridse ydersiden i tern. |
2 Færdig | DEREFTERVask og tør alle krydderurterne. Hak dem fint sammen med hvidløgsfeddene. Bland det sammen med blødt smør og citronskal, og smag til med salt. |
3 Færdig | OGTag halvdelen af smørret fra, og gem det til serveringen. |
4 Færdig | OGBred slaget ud på et passende bræt med ydersiden nedad. Smør den anden halvdel af krydderurtesmørret på slaget, og rul det stramt sammen, så krydderurterne er inde i stegen. Bind kødsnor omkring, så rullen bliver holdt på plads. |
5 Færdig | OGFyr op i en kuglegrill. Læg kullene ud til begge sider, og placer porchettaen i midten, så den bliver grillet ved indirekte varme. Kom låg på, men vend stegen et par gange undervejs, så sværen bliver ensartet brunet. Stik et stegetermometer i, og tag stegen af, når kernetemperaturen er omkring 61 °C. Det tager ca. 1½ time. Lad porchettaen hvile i 10 minutter, før du skærer den ud i skiver. |
6 Færdig | OGSkær aubergine, squash og peberfrugt ud i skiver på langs. Læg dem på et stort fad, og pensl alle grøntsagerne med olie. Grill dem enkeltvis, til de er bløde og lækre. Skær dem i mindre stykker. |
7 Færdig | TIL SIDSTBland dressingen, og fordel den godt over rucolaen. Arranger rucolasalaten på et stort fad, og fordel de grillede grøntsager over. Smuldr gedefeta over, og pynt til sidst. TIP med basilikumblade. |