• Home
  • Dansk
  • Porchetta med krydderurter og grillsalat
Porchetta med krydderurter og grillsalat

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 slag af svinekød (ca. 1½-2 kg)
1 stor bunke krydderurter, der kan dække slaget (fx persille, løvstikke, rosmarin, estragon, timian etc.)
2 fed hvidløg
200 g blødt smør
1 usprøjtet citron, skallen heraf
kødsnor
GRILLSALAT
1 aubergine
1 squash
1 peberfrugt
olie til pensling
1 bakke rucola
1/2 pakke gedefeta
frisk basilikum
DRESSING
3 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 spsk pesto

Porchetta med krydderurter og grillsalat

Af: Mette Mølbak / Foto: Line Klein

Når der skal kød på grillen en sommeraften, skal det være noget særligt. Og dét er porchetta, der bliver fyldt med aromatiske sommerkrydderurter og langtidsstegt.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Ring til din slagter og bestil et slag. Bed evt. slagteren om at ridse ydersiden i tern.

2
Færdig

DEREFTER

Vask og tør alle krydderurterne. Hak dem fint sammen med hvidløgsfeddene. Bland det sammen med blødt smør og citronskal, og smag til med salt.

3
Færdig

OG

Tag halvdelen af smørret fra, og gem det til serveringen.

4
Færdig

OG

Bred slaget ud på et passende bræt med ydersiden nedad. Smør den anden halvdel af krydderurtesmørret på slaget, og rul det stramt sammen, så krydderurterne er inde i stegen. Bind kødsnor omkring, så rullen bliver holdt på plads.

5
Færdig

OG

Fyr op i en kuglegrill. Læg kullene ud til begge sider, og placer porchettaen i midten, så den bliver grillet ved indirekte varme. Kom låg på, men vend stegen et par gange undervejs, så sværen bliver ensartet brunet. Stik et stegetermometer i, og tag stegen af, når kernetemperaturen er omkring 61 °C. Det tager ca. 1½ time. Lad porchettaen hvile i 10 minutter, før du skærer den ud i skiver.

6
Færdig

OG

Skær aubergine, squash og peberfrugt ud i skiver på langs. Læg dem på et stort fad, og pensl alle grøntsagerne med olie. Grill dem enkeltvis, til de er bløde og lækre. Skær dem i mindre stykker.

7
Færdig

TIL SIDST

Bland dressingen, og fordel den godt over rucolaen. Arranger rucolasalaten på et stort fad, og fordel de grillede grøntsager over. Smuldr gedefeta over, og pynt til sidst. TIP med basilikumblade.

previous
Grøn rejesalat
next
Rabarbertærte med marengslåg

Add Your Comment