2 vaniljestænger | |
2 dl citronsaft | |
2 dl honning | |
1 tsk salt | |
2 dl olivenolie | |
Vand | |
1 økologisk brød | |
1 potte chokolademynte | |
1 potte vandmynte | |
2 æg | |
3 dl økologisk sødmælk | |
2 spsk mel | |
2 dl mørk chai-te | |
85 g sukker | |
25 g smør | |
2 dl økologisk fløde | |
1 stor håndfuld macadamianødder | |
1 bdt. citrontimian | |
Evt. lidt flormelis | |
Salt |
1 Færdig | FørstSkræl kvæderne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Bring olivenolie, citronsaft, salt og honning i kog. Kom kvæderne ved, og tilsæt vand, så det dækker. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Læg stængerne og kornene i lagen, og pocher, til de er møre ved lav varme. Når kvæderne er helt møre, tager du dem fra varmen og køler dem i lagen. |
2 Færdig | DerefterLav nu en kop stærk, mørk chai-te. Tag teen, og kog den op med 85 gram sukker og smørret. Kog blandingen kraftigt igennem i cirka 10 minutter, mens du pisker jævnligt. Tilsæt piskefløden, og kog yderligere ind, til massen er blevet tykkere og gylden. Kog ind alt efter, hvor kraftig du ønsker karamelsaucen skal være. Tænd din ovn på 180 grader, og rist macadamianødderne gyldne i ovnen. Det tager cirka 10-15 minutter. |
3 Færdig | OgSkær tykke skiver af brød og fjern skorpen. Pisk en æggesnaps af æg, mælk, 2 spsk sukker og 2 spsk mel. Riv brødet i grove tern, og vend i æggemassen. Steg dem nu gyldne ved jævn varme. Drys eventuelt med flormelis af og til, alt efter hvor søde du ønsker dem. Hak macadamianødderne groft. Pluk citrontimianen og mynten. |
4 Færdig | Til sidstSkær de pocherede kvæder i mindre tern. Læg dem i bunden af en skål med lidt af lagen. Hæld lidt lun karamelsauce ved. Drys med de hakkede nødder, citrontimian og mynte. Slut af med de arme riddere. |