6 æg | |
1 l vand | |
1 spsk eddike | |
Salt |
1 Færdig | FørstEn gryde fyldes med vand, eddike og salt. Ægget slås forsigtigt ud heri, helt nede ved vandet, og hvor det koger stærkest. Du kan også komme ægget i en kop og vende denne hurtigt ud over det kogende vand. Kom ikke for mange æg i gryden ad gangen – 2-3 stykker. |
2 Færdig | DerefterHold vandet let kogende, og dryp lidt vand over æggene med en hulske. Beregn 3 minutters kogetid ved svag varme. Under kogningen skal vandet skummes, og man lader æggene koge, til hviderne er stivnet. Æggene skal være absolut friske eller meget kolde – så nylagte som muligt. |
3 Færdig | Til sidstHerefter tager du æggene op med en hulske dyppet i koldt vand og lægger dem på et fladt fad, til de skal bruges. Hviden pudses af, idet æggene stikkes ud med et glas. |