Pocherede æg (oeufs pochés)

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

6 æg
1 l vand
1 spsk eddike
Salt

Pocherede æg (oeufs pochés)

Af: Mette Helbæk / Foto: Line Thit Klein

Sådan gør du

1
Færdig

Først

En gryde fyldes med vand, eddike og salt. Ægget slås forsigtigt ud heri, helt nede ved vandet, og hvor det koger stærkest. Du kan også komme ægget i en kop og vende denne hurtigt ud over det kogende vand. Kom ikke for mange æg i gryden ad gangen – 2-3 stykker.

2
Færdig

Derefter

Hold vandet let kogende, og dryp lidt vand over æggene med en hulske. Beregn 3 minutters kogetid ved svag varme. Under kogningen skal vandet skummes, og man lader æggene koge, til hviderne er stivnet. Æggene skal være absolut friske eller meget kolde – så nylagte som muligt.

3
Færdig

Til sidst

Herefter tager du æggene op med en hulske dyppet i koldt vand og lægger dem på et fladt fad, til de skal bruges. Hviden pudses af, idet æggene stikkes ud med et glas.

previous
Varm chokolade med dyr af skumfiduser
next
Biksemad med pocheret æg, feta og salvie

Add Your Comment