Dej | |
3 dl mælk | |
25 g gær | |
1 dl olivenolie | |
1 tsk. sukker | |
2 tsk. salt | |
2 dl groftrevet squash eller blomkål | |
450-500 g mel | |
200 g groft mel | |
Mel til bordet | |
1 æg til at pensle med | |
Koldt vand | |
Fyld | |
2 dl mosede tomater | |
1 spsk. tomatpuré | |
1 dl revet parmesan | |
100 g revet ost | |
Lidt salt | |
Tørret oregano |
Du kender dem med kanel! Og er du vild med dem, så er du helt sikkert også vild med denne pizzaversion. De er snaskede at lave – men det skal de være, for så får du snaskede, bløde og lækre snurrer til madpakken.
1 Færdig | FørstVarm mælken op til ca. 37 grader. Opløs gæren i den lune mælk. Rør olie, sukker, salt og squash eller blomkål i. Rør melet i, og ælt dejen, til den er blank og glat. Dæk den med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted. |
2 Færdig | DerefterBland mosede tomater, tomatpuré og parmesan. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Drys bordet med mel. Rul dejen ud til et kvadrat, der er ca. ½ cm tyk, og fordel tomatmassen ligeligt over hele fladen. Drys jævnt med ost. Fold dejen på midten, og skær dejen i 2 cm brede strimler. Sno strimlerne, og fold derefter en ”snegl” ved at stikke enderne ind under sneglen. Læg et rent viskestykke over pizzasnurrerne, og lad dem efterhæve lunt i 20 minutter. |
3 Færdig | Til sidstPisk 1 æg med 2-3 spsk. vand. Pensl snurrerne med æg, drys dem med lidt salt og oregano, og bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter. TIP: De er også gode, dagen efter at de er bagt. |