Pizza med friske danske jordbær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Baileys Berry Nice Slice
Napolitansk dej (køb, eller lav din egen)
500 ml vand (ca. 15 grader)
22 g salt
5 g gær
750 g Tipo 00-mel
Flødecreme med Baileys
200 ml frisk fløde
200 g flødeost
2 spsk flormelis
10 cl Baileys Stawberries & Cream
Citronskal
MARINEREDE JORDBÆR
1 pakke jordbær
1 spsk sukker
skal fra en hel citron
saft fra en halv citron
citronmelisse
BRUNET SMØR MED SALTET KARAMEL
75 g brunt smør
2 dl fløde
1,5 dl mørkt muscovadosukker
2 tsk. flagesalt

Pizza med friske danske jordbær

Som en hyldest til sommeren har Baileys udviklet en napolitansk dessertpizza med deres Strawberry and Cream-variant, friske jordbær og karamelsauce med brunet smør. Og hvis du synes, det lyder som stilforvirring, så er det fordi, du ikke har oplevet smagen af resultatet.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Du starter med at lave din napolitanske pizzadej.
Bland vand, salt og gær. Tilsæt melet, og ælt dejen i 5 minutter.

Lad dejen hæve i en skål i 3 timer, inden du former den til kugler af cirka 230 gram.
Lad nu kuglerne hæve overdækket ved stuetemperatur i yderligere 3 timer, eller indtil det er tid til at bage din pizza.

2
Færdig

DEREFTER

Når du skal lave din flødecreme, starter du med at piske fløden med et elektrisk piskeris, til den er tyk.

Vend nu flødeosten i, til du opnår en ensartet masse. Tilsæt flormelis, citronskal og Baileys Strawberry & Cream.

Pisk til teksturen er tyk, cremet og luftig. Hæld den færdige masse i en frysepose, og opbevar den koldt indtil servering.

3
Færdig

OG

Dine marinerede jordbær laver du ved at rense og dele bærrene i fire dele, inden du lægger dem i en skål.

Riv citronskal over, og bland sukker og citronsaft i. Lad bærrene marinere i cirka 30 minutter inden, du skal bruge dem.

4
Færdig

OG

Brun smørret i en gryde over høj varme, indtil det har en gyldenbrun farve og en nøddeagtig aroma.

Det er vigtigt at piske løbende, så mælkesukkeret og proteinerne ikke bliver forbrændt. Smørret er perfekt brunet ved 125 grader.

Kom nu fløde og mørkt muscovadosukker i gryden, og kog i 7-10 minutter, til massen er blevet en karamelsovs.

Rør saltet i, og lad smørret køle af.

5
Færdig

OG

Hvis du ikke har en pizzaovn i haven, skal du indstille din ovn på den højeste varme. Placér den færdighævede dejkugle i en bunke mel på bordet.

Flad dejen med fingrene, og form den til en rund pizza. Det er vigtigt at børste overflødigt mel af på pizzaens underside, ellers bliver det brændt i ovnen. Spred jordbærstykker jævnt over dejen for at forhindre, at dejen løfter sig under bagningen. Bag dejen i ovnen, indtil den er klar. Brødet skal være gyldenbrunt i farven.

6
Færdig

TIL SIDST

Til sidst lader du dejen afkøle lidt, inden du kommer fyld på pizzaen.

Start med at klippe hul i posen med flødecreme, og tryk små ”dutter” ud på pizzaen, så de er fordelt jævnt.

Derefter topper du med de marinerede jordbær, og afslutter med at hælde det brunede smør med saltet karamel over, inden du drysser lidt flagesalt over.

Pynt pizzaen med citronmelisse. Skær pizzaen ud, og lad dine gæster spise, mens du laver en ny!

previous
Tanqueray Blackcurrant Royale og tonic
next
Fattoush

Add Your Comment