# × luk
Pistacie-grantræer

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

P I S T A C I E P A S T A
20 g usaltede pistaciekerner
100 g sukker
4-5 spsk. vand
P I S T A C I E M A S S E
Al pistaciepastaen
300 g ren rå marcipan

Pistacie-grantræer

Opskrift af: Mette Blomsterberg

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

P I S T A C I E P A S T A

Blend pistaciekernerne til ’mel’ sammen med sukkeret i en minihakker.
Kom ’sukkermel’ og vand op i en lille kasserolle, og varm det op til en tyk pasta ved svag varme, til vandet er fordampet. Rør i det
undervejs. Tag pastaen væk fra varmekilden, og lad den svale til stuetemperatur.

2
Færdig

TIL SIDST

P I S T A C I E M A S S E

Ælt al pistaciepastaen godt ind i marcipanen til en ensartet masse. Kom den i en lille beholder med låg eller i en frysepose, og stil den i køleskabet i minimum 2 timer. Del den kolde masse i 10 lige store stykker. Form hvert stykke til en helt glat, rund kugle, som derefter trilles til spidse ’kegler’. Stil keglerne på bagepapir, og pres dem forsigtigt ned i bunden, så træerne har ’fodfæste’ og ikke vælter under bagningen. Lad dem lufttørre i et kvarters tid. Klip de lufttørrede kegler med en lille, spids saks, så de forvandles til fine juletræer.

Bag dem i en 190 grader varm ovn i 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. Ret dem evt. lidt op, så snart de kommer ud af ovnen. Lad dem afkøle helt ved stuetemperatur. Drys dem med lidt sigtet flormelis som ’sne’. Opbevar dem på køl i en beholder med tætsluttende låg i op til 1 uge.

previous
Buttede julemænd
next
Små røde julekugler

Add Your Comment