• Home
  • Dansk
  • Pighvar, Helleflynder eller Sletvar med svampe og timianhollandaise
Pighvar, Helleflynder eller Sletvar med svampe og timianhollandaise

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

FISKEN
1 Hel pighvar, helleflynder eller slethvar af ca. 2-3 kg
100 g smør
1/2 bdt. timian
GRØNTSAGERNE
300 g østershatte
150 g shiitakesvampe
100 g karljohansvampe
500 g gulerødder
50 g smør
SOVSEN
500 G smør
1/2 bdt timian
4 æggeblommer
1 citron
2 spsk. blomsterhonning
2 spsk. æblecidereddike
SERVERING
1 bk fuglegræs til pynt
HVIS RETTEN SKAL MÆTTE
1-2 kg bagte sød- eller bagekartofler skåret i stave eller rustikke stykker

Pighvar, Helleflynder eller Sletvar med svampe og timianhollandaise

Opskrift af: Martin Olsen / Fra bogen: Vild fisk

At bage en hel fisk er en af de enkleste måder at skabe et imponerende festmåltid, der samler alle omkring bordet. Martin dækker fisken med sølvpapir og bager den ved lav varme. På den måde sikres det, at fisken beholder saft og struktur under tilberedningen.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skær nogle små snit i skindet på fisken, salt den efterfølgende, og lad den trække i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 160 °C.

2
Færdig

DEREFTER

Læg fisken på en bageplade med bagepapir. Læg skiver af smørret og timianen hen over fisken. Dæk fisken med stanniol og bag den i ca. 25 minutter, indtil kødet kan trækkes fra benet, og skindet sidder løst.

3
Færdig

OG

GRØNTSAGERNE

Riv østershattene i strimler, halver shiitakesvampene, og skær karljohansvampene i mundrette størrelser.
Skær gulerødderne ud i stykker på størrelse med svampene.

Varm en sauterpande op ved middel varme. Steg svampene og gulerødderne i smørret, til gulerødderne har fået farve og er blevet let møre. Krydres med salt og peber.

4
Færdig

OG

SOVSEN
Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Pluk timianbladene fra stilken, og hak bladene fint.

5
Færdig

OG

Når fisken er færdig, laves sovsen.
Pisk æggeblommerne luftige i en kasserolle med saften fra citronen ved lav til middel varme. Tilsæt den lune smør lidt ad gangen og få det pisket godt sammen, inden der tilsættes mere (må ikke overstige 70 °C).

Når alt smørret er hældt i, tilsættes timianbladene, honningen og eddiken, og sovsen smages til med salt og citronsaft.

6
Færdig

TIL SIDST

SERVERING
Server grøntsagerne i fadet med fisken og sovsen ved siden af. Toppes med fuglegræs.

previous
Linsesuppe
tonkatsu
next
Katsu af Havtaske med hjemmelavet goma

Add Your Comment