• Home
  • Efterår
  • Persillerodssuppe med kørvelolie og gulerodschips
Persillerodssuppe med kørvelolie og gulerodschips

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 stk. skrællede persillerødder
1 stk. porre
1 fed hvidløg
1 skrællet bagekartoffel
1 stilk frisk rosmarin
½ l vand
½ l piskefløde
9 spsk rapsolie
1 bdt. frisk kørvel
Saften af ½ citron
2 stk. gulerod
Groft salt
Peber

Persillerodssuppe med kørvelolie og gulerodschips

Af: Mads Persson / Foto: Ulf Svane

Sådan gør du

1
Færdig

Først

I en tykbundet gryde steger du de groft udskårne persillerødder, kartoffel, hvidløg, timian og porre af i to spiseskefulde olie.

2
Færdig

Derefter

Hæld vand og piskefløde over, skru ned for varmen, og lad suppen simre, til grøntsagerne er møre.

3
Færdig

Og

Imens blendes kørvel med citronsaft og fem spiseskefulde olie til en grøn, lind olie.

4
Færdig

Og

Gulerødderne skæres i ultratynde skiver og vendes i to spiseskefulde olie. Fordel dem i et lag på et stykke bagepapir, og bag i cirka 15 minutter ved 200 grader. Lad dem herefter afgive lidt af fedtet på et stykke køkkenrulle, og drys groft salt over.

5
Færdig

Og

Blend suppen, til den er lind. Smag til med salt og peber.

6
Færdig

Til sidst

Servér suppen med dråber af kørvelolie samt sprøde gulerodschips på toppen.

previous
Lynstegt tun med stegte jordskokker, urter og ærtepuré
next
Rimmet laks med sprøde agurker, wasabicreme, blomkålscrudité samt ærtespirer

Add Your Comment