Shortbread-bund | |
350 g blødt smør | |
200 g sukker | |
1/4 tsk vaniljesukker | |
1 æg | |
1/2 tsk salt | |
Skal af 1 usprøjtet appelsin | |
400 g hvedemel | |
Pekannøddekaramel | |
120 g smør | |
180 g brun farin | |
80 g lys sirup | |
1 knivspids salt | |
2 spsk piskefløde | |
1/4 tsk vaniljepulver | |
350 g pekannødder |
Er du typen, der fejrer amerikansk thanksgiving, eller elsker du bare pecan pie? Så er disse snitter lige noget for dig! De smager som en god tærte, men er nemmere at lave, og du får mange gode stykker ud af én kage. Den smørfyldte shortbread-bund er peppet op med revet appelsinskal, som giver snitterne en lille snert af jul, så servér dem også gerne til adventshyggen eller i bittesmå stykker i konfektskålen. Opskriften giver ca. 20 snitter. Bageform: 33 x 23 cm.
1 Færdig | FØRST SHORTBREAD-BUNDTænd ovnen på 175 °C. Smør bageformen med smør og beklæd den med bagepapir. |
2 Færdig | DEREFTERPisk smør, sukker og vaniljepulver cremet i en skål med en elpisker. |
3 Færdig | OGTilsæt æg og pisk det sammen. |
4 Færdig | OGTryk dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og har sat sig en smule. |
5 Færdig | PEKANNØDDEKARAMELSmelt smør, brun farin, sirup og salt sammen til en ensartet masse i en gryde under jævnlig omrøring. |
6 Færdig | OGTilsæt fløde og vaniljepulver og rør det sammen. |
7 Færdig | OGTag gryden fra varmen og tilsæt pekannødderne. Vend godt rundt i massen, så pekannødderne er helt dækket af karamel. |
8 Færdig | OGFordel pekannøddekaramellen oven på den forbagte shortbread-bund i et ensartet lag. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 25 minutter, til fyldet har sat sig. Tag kagen ud af ovnen og afkøl den helt på en rist. Sæt den herefter på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag). |
9 Færdig | SERVERINGLøft kagen forsigtigt op af formen og skær kanterne af hele vejen rundt. |
10 Færdig | TIL SIDSTSkær herefter pekannøddekagen i 20 firkantede snitter. Opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering – de holder sig fint i op til 1 uge. |