Pekannøddesnitter med appelsin

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Shortbread-bund
350 g 1 3/4 cup blødt smør blødt smør
200 g 200 g sukker sukker
1/4 tsk 1/4 teaspoon vaniljesukker vaniljesukker
1 1 æg æg
1/2 tsk 1/2 teaspoon salt salt
Skal af 1 usprøjtet Skal af 1 usprøjtet appelsin appelsin
400 g 16 oz hvedemel hvedemel
Pekannøddekaramel
120 g 3/5 cup smør smør
180 g 7 1/5 oz brun farin brun farin
80 g 3 1/5 oz lys sirup lys sirup
1 knivspids 1 pinch salt salt
2 spsk 2 tablespoon piskefløde piskefløde
1/4 tsk 1/4 teaspoon vaniljepulver vaniljepulver
350 g 14 oz pekannødder pekannødder

Pekannøddesnitter med appelsin

Af: Camilla Biesbjerg Markussen / Foto: PR

Er du typen, der fejrer amerikansk thanksgiving, eller elsker du bare pecan pie? Så er disse snitter lige noget for dig! De smager som en god tærte, men er nemmere at lave, og du får mange gode stykker ud af én kage. Den smørfyldte shortbread-bund er peppet op med revet appelsinskal, som giver snitterne en lille snert af jul, så servér dem også gerne til adventshyggen eller i bittesmå stykker i konfektskålen. Opskriften giver ca. 20 snitter. Bageform: 33 x 23 cm.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST SHORTBREAD-BUND

Tænd ovnen på 175 °C. Smør bageformen med smør og beklæd den med bagepapir.

2
Færdig

DEREFTER

Pisk smør, sukker og vaniljepulver cremet i en skål med en elpisker.

3
Færdig

OG

Tilsæt æg og pisk det sammen.

4
Færdig

OG

Tryk dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og har sat sig en smule.

5
Færdig

PEKANNØDDEKARAMEL

Smelt smør, brun farin, sirup og salt sammen til en ensartet masse i en gryde under jævnlig omrøring.

6
Færdig

OG

Tilsæt fløde og vaniljepulver og rør det sammen.

7
Færdig

OG

Tag gryden fra varmen og tilsæt pekannødderne. Vend godt rundt i massen, så pekannødderne er helt dækket af karamel.

8
Færdig

OG

Fordel pekannøddekaramellen oven på den forbagte shortbread-bund i et ensartet lag. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 25 minutter, til fyldet har sat sig. Tag kagen ud af ovnen og afkøl den helt på en rist. Sæt den herefter på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).

9
Færdig

SERVERING

Løft kagen forsigtigt op af formen og skær kanterne af hele vejen rundt.

10
Færdig

TIL SIDST

Skær herefter pekannøddekagen i 20 firkantede snitter. Opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering – de holder sig fint i op til 1 uge.

previous
Nougatlagkage med hasselnødder
next
Baileys Espresso Créme

Add Your Comment