500 g palmekål | |
4 hele fed hvidløg | |
1 dl olivenolie | |
salt | |
friskkværnet peber | |
400 g (Evt. penne eller rigatoni) pasta | |
100 g parmesan, revet |
1 Færdig | FØRSTFjern kålens ribber ved at trække kålbladene fri af ribberne, eller ved at skære dem fri med en kniv. |
2 Færdig | DEREFTERBlancher kålen i 5 minutter sammen med de to fed hvidløg. Hæld kål og hvidløg op i en sigte, og lad vandet dryppe af. Kom kål og hvidløg op i en foodprocessor. |
3 Færdig | OGPurer kål og hvidløg med pulsknappen, og tilsæt løbende olivenolie, indtil du får en glat puré. Smag til med salt og friskkværnet peber. Sæt pureen til side. |
4 Færdig | OGKog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Gem lidt af kogevandet til at justere pureen med. |
5 Færdig | TIL SIDSTHæld saucen med palmekål op i et serveringsfad sammen med halvdelen af den revne parmesanost. Bland pasta, parmesan og sauce, og server retten med resten af den revne parmesan. |