Pasta med palmekål og olivenolie

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g 1 lb 0 oz palmekål palmekål
4 hele fed 4 hele fed hvidløg hvidløg
1 dl 5/12 cup olivenolie olivenolie
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
400 g (Evt. penne eller rigatoni) 400 g (Evt. penne eller rigatoni) pasta pasta
100 g 4 oz parmesan, revet parmesan, revet

Pasta med palmekål og olivenolie

Palmekål, cavalo nero, kommer fra Toscana og er i familie med grønkål, men bladene er mere glatte, og deres farve er mørkere. Det er en af de smukkeste kålsorter i familien.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Fjern kålens ribber ved at trække kålbladene fri af ribberne, eller ved at skære dem fri med en kniv.

2
Færdig

DEREFTER

Blancher kålen i 5 minutter sammen med de to fed hvidløg. Hæld kål og hvidløg op i en sigte, og lad vandet dryppe af. Kom kål og hvidløg op i en foodprocessor.

3
Færdig

OG

Purer kål og hvidløg med pulsknappen, og tilsæt løbende olivenolie, indtil du får en glat puré. Smag til med salt og friskkværnet peber. Sæt pureen til side.

4
Færdig

OG

Kog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Gem lidt af kogevandet til at justere pureen med.

5
Færdig

TIL SIDST

Hæld saucen med palmekål op i et serveringsfad sammen med halvdelen af den revne parmesanost. Bland pasta, parmesan og sauce, og server retten med resten af den revne parmesan.

previous
Croquetas med sorte oliven
next
Olivenolie-is

Add Your Comment