500 g pasta (spaghetti) | |
4 æg pisket sammen i en skål | |
160 g guanciale (saltet og lufttørret svinekæbe fra Lazio, kan i nødstilfælde erstattes med pancetta) | |
100 g revet pecorino ost | |
50 g finthakket persille | |
Knust sort peber |
"Dette er en klassisk, italiensk ret, som ofte bliver fejlfortolket. Det er nemlig en udbredt misforståelse, at man skal bruge fløde i denne ret, og at det er fløden, som gør retten cremet. Det er forkert! Det er æggene, der skaber den cremede og bløde sovs rundt om pastaen. Her er den korrekte version af pasta carbonara."
1 Færdig | FørstSæt en stor gryde vand i kog med lidt salt. Tilsæt spaghettien og kog den al dente. |
2 Færdig | DerefterRist guancialen sprød i olivenolie på en pande. Tilsæt pastaen når den er færdig, og sving pasta og guanciale sammen. Tilsæt pecorino, mens du holder pastaretten i konstant bevægelse. Du kan justere konsistensen med lidt af det varme pastavand, hvis det bliver nødvendigt. |
3 Færdig | Til sidstAfslut med at tilsætte æggene, som skal vendes godt rundt i pastaretten. Smag til og server straks! Der drysses med hakket persille og den knuste peber ved bordet. |