Pasta carbonara

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g pasta (spaghetti)
4 æg pisket sammen i en skål
160 g guanciale (saltet og lufttørret svinekæbe fra Lazio, kan i nødstilfælde erstattes med pancetta)
100 g revet pecorino ost
50 g finthakket persille
Knust sort peber

Pasta carbonara

Af: Anders Førster Christophersen, Scarpetta / Foto: Wichmann+bendtsen / Styling: Trine Hylleberg

"Dette er en klassisk, italiensk ret, som ofte bliver fejlfortolket. Det er nemlig en udbredt misforståelse, at man skal bruge fløde i denne ret, og at det er fløden, som gør retten cremet. Det er forkert! Det er æggene, der skaber den cremede og bløde sovs rundt om pastaen. Her er den korrekte version af pasta carbonara."

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sæt en stor gryde vand i kog med lidt salt. Tilsæt spaghettien og kog den al dente.

2
Færdig

Derefter

Rist guancialen sprød i olivenolie på en pande. Tilsæt pastaen når den er færdig, og sving pasta og guanciale sammen. Tilsæt pecorino, mens du holder pastaretten i konstant bevægelse. Du kan justere konsistensen med lidt af det varme pastavand, hvis det bliver nødvendigt.

3
Færdig

Til sidst

Afslut med at tilsætte æggene, som skal vendes godt rundt i pastaretten. Smag til og server straks! Der drysses med hakket persille og den knuste peber ved bordet.

previous
Maki med rejer og pære, toppet med sizzling Tilapia
next
Grov ærtepuré med kulmule i sprød crust

Add Your Comment