Pande | |
Bålpande | |
100 g smør | |
4 dl sødmælk | |
3 spsk. sukker | |
1 vaniljestang | |
1 appelsin, saft og skal | |
1 citron, saft og skal | |
3 æg | |
½ tsk salt | |
125 g hvedemel | |
Lidt mere smør til stegning |
1 Færdig | FørstTænd bålet og lad det brænde til gløder. |
2 Færdig | DerefterSæt bålpanden over og lad den blive godt varm. Stil en kasserolle på bålpanden og lad smørret brune heri, indtil vallen er gylden og nøddeagtig i farven. Hæld mælken i og tag det fra varmen. Tilsæt sukker, kornene fra den flækkede vaniljestang, saft og skal fra appelsin og citron samt æg og salt. Pisk det hele sammen, til det er homogent. Tilsæt nu melet lidt ad gangen under konstant omrøring, så det ikke klumper. |
3 Færdig | OgStil din pande på bålfadet og lad den blive så varm, at smørret bruser, når du putter en klat på. Lad det smelte og dæk bunden med et tyndt lag pandekagedej. Steg gylden på begge sider og gentag, indtil al dejen er brugt. Indimellem giver du pandekagedejen en ordentlig pisketur, så der kommer skum på toppen. Sørg for at få lidt af skummet med, det er nemlig det, som giver de sprøde kanter. |
4 Færdig | Til sidstSkulle du være så heldig, at der er en bærbusk i nærheden, så pluk løs og læg ind i pandekagerne. Ellers så spis dem med lidt is eller sukker til. |