Pandekager | |
½ vaniljestang | |
1-2 spsk. rørsukker | |
1 dl hvedemel | |
1 dl rugmel | |
½ tsk. groft salt | |
25 g. smør, smeltet | |
2 æg | |
1½ dl porter fx Fanø Julebryg eller mørk stout | |
Revet skal fra en appelsin | |
1½ dl letmælk | |
Fyld | |
1½ spsk. mørk muscovadosukker | |
2 spsk. mascarpone | |
100 g blåskimmelost fx Blå Kornblomst fra Gedsted Mejeri | |
1-2 dl havtorn | |
Sauce | |
2-3 spsk. rørsukker eller sukker | |
1 spsk. smør | |
Saften fra 2-3 appelsiner (ca. 2½ dl) | |
1 dl havtorn | |
½ dl mørk rom fx Ron Zacapa 23 år | |
Pynt | |
Skovsyre |
1 Færdig | PandekagerFlæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv. Bland kornene med sukkeret for at skille kornene ad. Bland dernæst alle ingredienser sammen pånær letmælken. Rør det hele godt sammen og hæld mælken i lidt ad gangen, indtil dejen har en konsistens som tyk piskefløde. Stil dejen i køleskabet i mindst 30 minutter. Tag dejen ud og rør igen. Kom evt. mere mælk i, hvis dejen er for tyk. Fordel ca. ½ dl dej i en varm pande. Bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ minut. Vend pandekagen, og bag den færdig (ca. 3 minutter i alt). Bag resten af pandekagerne. Pisk dejen op mellem hver pandekage, ca. 8 pandekager i alt. |
2 Færdig | FyldBland muscovadosukker med mascarpone, og rør det godt sammen. Smør et tyndt lag mascarponecreme på hver pandekage. Kom små stykker blåskimmelost på og drys med havtorn. Rul pandekagerne. Skær pandekagerne i mindre stykker af ca. 5 cm, hvor to af dem er skåret skrå. Placer dem på hver sin tallerken. |
3 Færdig | SauceFordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande. Lad sukkeret begynde at smelte ved jævn varme – uden omrøring. Tilsæt derefter en stor spsk. smør, som bruser op. Lad smørret bruse af, hæld appelsinsaften ved og bring den i kog. Når sukkeret er opløst, kommes havtornene ved og rommen hældes i. Flamber saucen ved at antænde den med en lighter. HUSK at slukke for emhætten. Tip: Vær opmærksom på, at jo kraftigere blåskimmelost du bruger, jo mere kan den smages. |