200 g udbenet, sprængt hare | |
200 g røget bacon | |
½ tsk sød paprika | |
1 kvist frisk rosmarin, finthakket | |
6-8 friske salvieblade, finthakkede | |
1 hel muskatnød, revet | |
Salt og friskkværnet peber | |
3 håndfulde hvedemel | |
2 æg fra fritgående høns | |
125 g rasp | |
12 vagtelæg | |
2 l vegetabilsk olie |
1 Færdig | FørstHak harekød og bacon i en kødhakker. Bland paprika, rosmarin, salvie, muskatnød, salt og peber i farsen. |
2 Færdig | DerefterKom forsigtigt vagtelæggene i en lille gryde. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå i 2 minutter. Sæt gryden i vasken, og åbn for den kolde hane. Lad vandet løbe i cirka 1 minut, og lad gryden stå yderligere et par minutter, inden du begynder at pille æggene. |
3 Færdig | OgDe pillede æg pakker du ind i den rørte fars. Det kræver lidt tålmodighed, men der er kun én vej frem. Sørg for, at farsen er fordelt jævnt omkring ægget. Rul i mel, dyp i æg og afslut med rasp. Nu er du klar til at stege. |
4 Færdig | Til sidstVarm olien op i en gryde, til den når 180 grader. Tilsæt æggene i partier af fire, og steg dem i cirka fire minutter, til de er gyldenbrune. Vil du beholde blommen flydende, så prøv dig frem med et enkelt æg først, men start med 4 minutter. Det burde give dig en fornemmelse af, hvor meget mere – eller mindre – du skal give de resterende. |