# × luk
  • Home
  • Efterår
  • Ovnstegte efterårsgrøntsager med ostevalle og ostefedt af Grana Padano samt vilde urter fra skov og strand
Ovnstegte efterårsgrøntsager med ostevalle og ostefedt af Grana Padano samt vilde urter fra skov og strand

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

ca. 600 g Vintergrøntsager (her bruges jordskokker, rosenkål, glaskål og grønkål, men diverse andet kan bruges, som fx beder, rødder o.l.),
300 g Grana Padano
et par gode håndfulde Vilde urter fra skov og strand
100 g Saltet smør
Havsalt

Ovnstegte efterårsgrøntsager med ostevalle og ostefedt af Grana Padano samt vilde urter fra skov og strand

Af: Redaktionen / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Kog ca. 3 dl vand op og træk det af varmen.

2
Færdig

DEREFTER

Riv Grana Padano groft og kom i det kogte vand. Lad det stå ca. 10 minutter til du kan se ostefedt og ostevalle/væske skille.

3
Færdig

OG

Skil nu fedt og væske. Dette gøres nemmest ved at tage en lille opøser og fylde den med ostevæsken. Ved langsomt at køre opøseren rundt vil fedtet lægge sig på toppen og hvirvle ud, men den tungere væske vil lægge sig i bunden.

4
Færdig

OG

Væsken holdes i gryden til senere brug, mens ostefedtet kommes til side til at afbage grøntsagerne i.

5
Færdig

OG

Jordskokker soigneres og deles i mindre stykker, rosenkål soigneres og plukkes ud i blade, glaskålen skrælles og skæres I mindre stykker og grønkålen skæres i små skud og stængler og skylles godt igennem. Sørg for at alle grøntsager er af en størrelse der kræver ca. samme tilberedningstid.

6
Færdig

OG

Nu marineres grøntsagerne med ostefedt og lidt salt. Sørg for at få vendt grøntsagerne rigtigt godt rundt.

7
Færdig

OG

Afbag nu grøntsagerne i forvarmet ovn til de netop er møre.

8
Færdig

OG

I mellemtiden plukkes skov- og strandurterne, inden de skylles i iskoldt vand og slynges tørre i en salatslynge.

9
Færdig

OG

Ostevæsken stavblendes med en god klat smør og smages til med salt.

10
Færdig

OG

I en dyb skål anrettes de lune grøntsager luftigt og højt, og de mange urter pynter retten af.

11
Færdig

TIL SIDST

Den varme ostevallesauce hældes henover anretningen i gode store skefulde – gerne inde ved gæsten.

previous
Stegt andebryst med syltede løg, selleri, hasselnødder og osteblanquettesauce af Grana Padano
next
Sorte trompetsvampe, trøffelkompot, confiteret æggeblomme, forkullet hvidløg og ostekiks af Grana Padano

Add Your Comment