1 stk. økologisk hokkaidogræskar | |
Olivenolie | |
Salt og peber | |
1 blomkål | |
1 økologisk citron | |
1 bundt frisk persille | |
50 g mandler |
Blomkålscouscous kan smage rigtig dejligt, og det
kan endda bruges som erstatning for ris i enkelte tilfælde. Det vil aldrig være helt det samme. Sammen med ovnbagt hokkaido giver det en sprød, knasende og frisk smagsnuance, som også er med til at gøre retten mere mættende.
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 175 grader varmluft. Vask græskarret grundigt. Skær det over på midten, og fjern kernerne og det bløde kød med en ske. Skær græskarret ud i både med skrællen på. |
2 Færdig | DEREFTERSkyl blomkål, og riv det fint på et rivejern. Det skal være revet så fint som muligt. Du kan også køre det igennem en foodprocessor. Vend den revne blomkål med 2 spsk. olivenolie, frisk citronsaft, fintrevet citronskal og finthakket persille, og krydr godt med salt og peber. Smag gerne blomkålscouscoussen til med mere citronsaft og salt. Rør det hele godt sammen. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem derefter groft. |
3 Færdig | TIL SIDSTAnret det bagte græskar på et fad, og top med blomkålscouscous. |