• Home
  • Asiatisk
  • Orientalsk jordskoksuppe med havtaske, basilikum og nøddeolie
Orientalsk jordskoksuppe med havtaske, basilikum og nøddeolie

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg jordskokker
1 dåse kokosmælk
1 l vand
1 spsk stærk karry
Sesamolie
75 g smør
600 g havtaske
1 potte violet basilikum
1 potte portulak
100 g ingefær
1 citron
Salt
Peber

Orientalsk jordskoksuppe med havtaske, basilikum og nøddeolie

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Vask jordskokkerne, og skær dem ud i tern. Skræl ingefæren, og skær den ligeledes ud i tern. Rist dem i 50 gram smør og karryen. Lad dem småstege, til de er halvmøre. Tilsæt kokosmælk og vand. Lad nu suppen koge, til jordskokkerne er helt møre. Blend suppen, og smag til med salt, peber, citronsaft og sesamolie efter smag. Hold suppen lun.

2
Færdig

Til sidst

Tænd ovnen på 150 grader, og del havtasken i 4 fileter, som du lægger i et ildfast fad. Læg det sidste smør ved, og hæld lidt vand over. Drys med salt og peber, og bag fisken 6-7 minutter. Servér den varme suppe sammen med den varme fisk og de friske urter. Dryp lidt sesamolie i suppen til sidst.

previous
Boxing Breakfast
next
Gordons Pink & Tonic

Add Your Comment