4 æg | |
½ knoldselleri | |
Neutral olie | |
1 dl tør sherry | |
1 dl fløde | |
1 dl mælk | |
2 dl vand | |
50 g smør | |
Salt | |
Citronsaft | |
1 spsk jordnødder | |
1 stk forårsløg | |
Piement d'espelette |
1 Færdig | FørstSkræl knoldsellerien, og skær den i store tern. Sautér i en gryde med lidt neutral olie, og undgå, at knoldsellerien får farve. Tilsæt sherry, og kog den ned. |
2 Færdig | DerefterTilsæt nu vand, mælk og fløde, inden du koger sellerien mør under låg. Når sellerien er mør, kommer du den i en blender og ”kører” den til en meget fin suppe. Hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte en lille smule vand for at forbedre konsistensen. Den skal være tyktflydende og silkeblød. |
3 Færdig | OgSmag nu suppen til med salt, smør og rigeligt citronsaft. Den skal have karakter. Flyt suppen over i en serveringsgryde, og gem den til senere. |
4 Færdig | OgLæg de friske æg i en termobeholder. Dæk dem med kogende vand, og lad dem stå tildækket i 12 minutter. |
5 Færdig | OgMens æggene trækker, luner du suppen op over lav varme. Rist jordnødderne på en pande med lidt salt, og snit lidt forårsløg. |
6 Færdig | Til sidstPøs en stor skefuld suppe op i en skål. Du kan eventuelt lige skumme den lidt med en stavblender inden, så den har en let skummende tekstur. Tag et æg op af termobeholderen, og slå det ud. Lad ægget glide ned i skålen, og drys herefter med fintskåret forårsløg, jordnødder og piement d´espelette. |