2-4 æg (afhænger af størrelsen på æggene og sulten) | |
En gammel pølserest (ca. 100 g af din ydlingspølse, gerne chorizo eller finochio) skåret i skiver | |
Lidt revet parmesan (50-100 g) | |
5-6 kapersbær (meget store kapers) eller almindelige kapers | |
Evt. salat og krydderurter |
"Dette er en dejlig enkel ret, jeg gerne laver på morgener, hvor jeg har lidt ekstra tid med ’Lillemor’. Jeg laver den også nogle gange, når jeg kommer sent hjem efter en lang arbejdsdag, og sulten melder sig. Brug de ting, der lige er i køleskabet. For eksempel en gammel pølserest og lidt ost."
1 Færdig | FørstRist pølseresterne i god olivenolie på en pande, til de er lidt sprøde. Pisk æggene sammen i en skål, mens pølserne ristes. |
2 Færdig | DerefterTag nu pølserne af panden og erstat med en lille klat smør, som du lader bruse op i olien. Hæld æggene på panden, pisk roligt med en gaffel i et par sekunder og lad herefter æggene sætte sig lidt. Krydr med salt og peber og fold omeletten, mens den stadig er på panden. |
3 Færdig | Til sidstAnret omeletten på en tallerken og fordel ristede skiver pølse, kapersbær og revet parmesan over. Du kan vælge at pynte yderligere med forskellige salater og krydderurter. Ellers spis omeletten, som den er, med en klat Heinz. |