3 æggeblommer | |
60 g sukker | |
250 ml sødmælk | |
80 ml olivenolie | |
1 knsp salt |
1 Færdig | FØRSTPisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål. Sæt det til side. |
2 Færdig | DEREFTERVarm i en tykbundet gryde mælk og salt langsomt op. Tag gryden af varmen i det øjeblik, det bobler let langs kanten af gryden. |
3 Færdig | OGTilsæt nu langsomt lidt af den varme mælk til skålen med æggeblommer, mens der piskes konstant |
4 Færdig | OGHæld æggeblommerne tilbage i gryden med mælk, mens der piskes, og varm blandingen op under konstant omrøring, indtil cremen tykner så meget, at en streg trukket gennem cremen på bagsiden af grydeskeen holder sidelinjerne skarpe. Tilsæt olivenolien, og rør den ind i iscremen sammen med en anelse salt. |
5 Færdig | OGHæld cremen op i en boks, og sæt den på køl, så snart den er kølet ned. Lad gerne cremen hvile natten over på køl. |
6 Færdig | OGKør isen på en ismaskine, indtil den er frosset ind. Hæld isen op i en boks, og opbevar den i fryseren. |
7 Færdig | TIL SIDSTHar du ikke en ismaskine, fryses cremen i en boks, men husk at røre den igennem med en gaffel nogle gange de første timer på frost, indtil isen begynder at blive fast. |