Olivenolie-is

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

3 3 æggeblommer æggeblommer
60 g 3/10 cup sukker sukker
250 ml 1 cup sødmælk sødmælk
80 ml 8/25 cup olivenolie olivenolie
1 knsp 1 knsp salt salt

Olivenolie-is

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål. Sæt det til side.

2
Færdig

DEREFTER

Varm i en tykbundet gryde mælk og salt langsomt op. Tag gryden af varmen i det øjeblik, det bobler let langs kanten af gryden.

3
Færdig

OG

Tilsæt nu langsomt lidt af den varme mælk til skålen med æggeblommer, mens der piskes konstant

4
Færdig

OG

Hæld æggeblommerne tilbage i gryden med mælk, mens der piskes, og varm blandingen op under konstant omrøring, indtil cremen tykner så meget, at en streg trukket gennem cremen på bagsiden af grydeskeen holder sidelinjerne skarpe. Tilsæt olivenolien, og rør den ind i iscremen sammen med en anelse salt.

5
Færdig

OG

Hæld cremen op i en boks, og sæt den på køl, så snart den er kølet ned. Lad gerne cremen hvile natten over på køl.

6
Færdig

OG

Kør isen på en ismaskine, indtil den er frosset ind. Hæld isen op i en boks, og opbevar den i fryseren.

7
Færdig

TIL SIDST

Har du ikke en ismaskine, fryses cremen i en boks, men husk at røre den igennem med en gaffel nogle gange de første timer på frost, indtil isen begynder at blive fast.

previous
Pasta med palmekål og olivenolie
next
Limoncello

Add Your Comment