• Home
  • Efterår
  • Oksenyretapper, sauterede kantareller, figner og marvdressing
Oksenyretapper, sauterede kantareller, figner og marvdressing

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Onglet de bouef (oksenyretapper)
400 g oksenyretapper (befriet for senen i midten)
Lidt smør
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
Sauce
30 g marv
2 små skalotteløg
½ dl olivenolie
¼ dl hvidvinseddike
Evt. ½ bundt estragon
Havsalt
Friskkværnet peber
Sauté
100 g kantareller (eller andre svampe)
3 friske figner
1 klat smør
Salt og peber
Evt. 1 dråbe ahornsirup

Oksenyretapper, sauterede kantareller, figner og marvdressing

Af: Marie Holm og Morten Lindberg, fra bogen Croque Monsieur

Få ting er så afrodisiske som figner. Det skulle da lige være rødt kød. Og kantareller. Og marv. Eller poesi. I forening en i sandhed pirrende ret, der bør nydes med den, du attrår ved din side. Indtagelsen af et særligt opstemmende måltid er af den største betydning for kærlighedslivet, og sætter I begge pris på bordets glæder, er der stor sandsynlighed for, at I også finder fodslag i andre dele af sanselivet.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 140 grader. Varm en pande op, til den er godt varm. Smid en smørklat på, lad den bruse af, og hæld så olie på panden. Brun nu oksenyretapperne godt på begge sider, og krydr med masser af salt og friskkværnet peber. Læg tapperne i et ovnfast fad, hvis ikke din pande kan gå i ovnen, og steg kødet færdigt i den forvarmede ovn i 15-20 minutter. Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile i 15 minutter.

2
Færdig

Derefter

Skær marven i bittesmå tern. Pil løgene, og hak dem fint. Kom marv og løg i en lillebitte kasserolle sammen med olivenolie og eddike. Varm hele herligheden forsigtigt op, til marven begynder at koge lidt ud i saucen. Skum af for urenheder, og smag til med salt og peber og hakket estragon. Tag saucen af varmen, så marven ikke koger helt ud.

3
Færdig

Og

Rens kantarellerne med en lille børste, eller skyl dem i vand, og dup dem straks tørre i køkkenrulle. Skær de største over. Skær fignerne i hver 6 både. Varm en pande op ved god varme, tilsæt en god klat smør, og lad den bruse og brune lidt, før du smider svampene på. Sauter dem i 2-3 minutter, og tilsæt så fignerne. Sauter i yderligere 2 minutter, og krydr så med salt og peber. Smag på retten – hvis du synes, kan du fremhæve sødmen med en dråbe ahornsirup.

4
Færdig

Til sidst

Skær kødet ud, lun saucen op, og anret kødet med lidt af saucen ovenpå og de sauterede figner og kantareller på siden.

previous
Croque-monsieur
next
Pain cocotte

Add Your Comment