Oksekæberagout med blommekompot

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1½ kg oksekæber
1 kvist frisk laurbær
1 kvist timian
2 fed hvidløg
1 bakke solbær
15 blommer
Salt
100 g sorte oliven
1 potte syre
2 spsk sennep

Oksekæberagout med blommekompot

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rengør kæberne for fedt og brusk. Steg dem af, og læg dem i en gryde med timian, laurbær og hvidløg. Dæk med vand. Braiser, til kæberne er møre – det tager nogle timer. Når de er møre, plukker du dem, og braiseringslagen reduceres. Rør kødet med oliven, sennep og glacen.

2
Færdig

Til sidst

Skær stenene ud af blommerne, og kog dem med lidt vand. Når blommerne er helt møre og er blevet til en kompot, sigter du kompotten. Gem væsken, og reducér den til en sirupagtig væske. Rør den med blommekompotten, og smag til. Server sammen med ragouten, friske solbær og frisk syre.

previous
Grillet gråand med kakaoskaller, rødbeder og sauce på mørk chokolade
next
Grønne blommer i te, hvid chokolade og iste

Add Your Comment