Ølkage med pæremousse og ingefær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 store pærer
100 g hvedemel
100 g brun farin
½ tsk kanel
½ tsk stødt nellike
1 spsk friskrevet ingefær
½ tsk natron
¼ mørk øl
200 g sukker
400 g vand
Citron
150 g pærepuré
60 g æggeblomme
75 g sukker
9 g gelatine
300 g piskefløde
2 stykker syltet ingefær

Ølkage med pæremousse og ingefær

Af: Nanna Pörtner / Foto: Mikkel Adsbøl

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at røre hvedemel, brun farin, kanel, nellike, ingefær, natron og øl sammen, og bag det 20–30 minutter ved 170 grader i en passende form, der er smurt og foret med bagepapir. Du kan selv vælge, om det skal være en stor kage eller små portionsstørrelser.

2
Færdig

Derefter

Skræl pærerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Kog en lage af sukkeret, vandet og citronen. Pochér pærerne i lagen, til de er møre – herefter afkøler du dem.

3
Færdig

Og

Pærepuréen lunes, og den udblødte gelatine smeltes i. Æggeblommer og sukker piskes hvidt, inden den lune pure med gelatine røres i æggemassen sammen med ingefæren. Til sidst pisker du fløden til flødeskum, som du vender i massen.

4
Færdig

Til sidst

Vælg en form, din kage skal støbes i. Tilpas ølkagen til formen. Læg stykker af de syltede pærer på kagen, og hæld pæremoussen henover. Lad moussen sætte sig i køleskab natten over, og pynt den færdige kage med en blanding af friske og syltede pærer og revet citron.

previous
Pizza med kartofler og rosmarin
next
Jule-chokolademousse

Add Your Comment