4 store pærer | |
100 g hvedemel | |
100 g brun farin | |
½ tsk kanel | |
½ tsk stødt nellike | |
1 spsk friskrevet ingefær | |
½ tsk natron | |
¼ mørk øl | |
200 g sukker | |
400 g vand | |
Citron | |
150 g pærepuré | |
60 g æggeblomme | |
75 g sukker | |
9 g gelatine | |
300 g piskefløde | |
2 stykker syltet ingefær |
1 Færdig | FørstStart med at røre hvedemel, brun farin, kanel, nellike, ingefær, natron og øl sammen, og bag det 20–30 minutter ved 170 grader i en passende form, der er smurt og foret med bagepapir. Du kan selv vælge, om det skal være en stor kage eller små portionsstørrelser. |
2 Færdig | DerefterSkræl pærerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Kog en lage af sukkeret, vandet og citronen. Pochér pærerne i lagen, til de er møre – herefter afkøler du dem. |
3 Færdig | OgPærepuréen lunes, og den udblødte gelatine smeltes i. Æggeblommer og sukker piskes hvidt, inden den lune pure med gelatine røres i æggemassen sammen med ingefæren. Til sidst pisker du fløden til flødeskum, som du vender i massen. |
4 Færdig | Til sidstVælg en form, din kage skal støbes i. Tilpas ølkagen til formen. Læg stykker af de syltede pærer på kagen, og hæld pæremoussen henover. Lad moussen sætte sig i køleskab natten over, og pynt den færdige kage med en blanding af friske og syltede pærer og revet citron. |