500 g søde kartofler | |
1½ dl havremælk | |
1 dl hvedemel | |
2 tsk paprika | |
1 tsk chili, flager eller stødt | |
2 - 3 dl rasp | |
2 spsk olie | |
salt og friskkværnet peber | |
Barbecue sauce | |
2 spsk ketchup | |
2 spsk olie | |
1 tsk sennep | |
1 tsk grillkrydderi | |
salt og friskkværnet peber | |
½ dl olivenolie | |
1 spsk citronsaft |
De her nuggets jeg ville altså have med for at vise dig, hvor lækre nuggets med grøntsager kan smage. Serveret med ekstra dyppelse og snask. I øvrigt, så kan søde kartofler sagtens erstattes med mindre stykker af græskar eller butternut squash. Processen er helt den samme.
1 Færdig | FØRSTForvarm ovnen på 180 grader. Skær de søde kartofler ud i mindre stykker (bestem selv, om du vil beholde skrællen på). Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen 15 minutter, til de er møre, men stadig faste.Lad dem køle af. |
2 Færdig | DEREFTERKom mælk og mel i en skål og rør det grundigt sammen til en dej. Bland rasp, paprika og chili i en anden skål. Dyp først stykkerne i dejen, lad dem dryppe af og vend dem til sidst i raspen. Sørg for, at de er godt dækkede til over det hele. Læg dem tilbage på bagepladen og hæld lidt olie ovenpå. Bag dem i cirka 15-18 minutter, til de er gyldne på toppen og sprøde i kanterne. Rør ingredienserne til barbecuesaucen sammen i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber. |