Nougatlagkage med hasselnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

LAGKAGEBUNDE
3 3 æg æg
250 g 1 1/4 cup sukker sukker
1 tsk 1 teaspoon vaniljesukker vaniljesukker
125 g 5 oz hvedemel hvedemel
1 tsk 1 teaspoon bagepulver bagepulver
1 knivspids 1 pinch salt salt
40 g 1 3/5 oz hasselnøddeflager hasselnøddeflager
NOUGATCREME NOUGATCREME
125 g 5 oz nougat nougat
3 dl 1 1/4 cups piskefløde piskefløde
25 g 1 oz hasselnøddeflager hasselnøddeflager
PYNT
1 spsk 1 tablespoon flormelis flormelis
friske bær, fx. kirsebær friske bær, fx. kirsebær

Nougatlagkage med hasselnødder

Af: Camilla Biesbjerg Markussen / Foto: PR

Hvem siger, at en lagkage absolut SKAL være rund? Her har jeg bagt min lagkagebund i den firkantede bageform, skåret den over på midten og herefter lagt den sammen med en lækker nougatcreme. Lav gerne lagkagen et par dage i forvejen og opbevar den i fryseren indtil ca. ½ time før servering. Bageform: 33 x 23 cm.
Så kan du hurtigt trylle hjemmelavet lagkage frem, hvis der kommer uventede gæster til kaffen.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST - LAGKAGEBUNDE

Tænd ovnen på 175 °C. Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir.

2
Færdig

DEREFTER

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende i en skål med en elpisker.

3
Færdig

OG

Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det i dejen. Rør dejen sammen, til den er ensartet og uden små lommer af mel.

4
Færdig

OG

Hæld dejen i formen og drys overfladen med hasselnøddeflager. Bag lagkagebunden i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden og føles gennembagt – den falder lidt sammen på midten, men det er meningen.
Afkøl den helt på en rist.

5
Færdig

NOUGATCREME

Smelt nougaten i en skål over vandbad.

6
Færdig

OG

Pisk fløden til fast skum og vend den smeltede nougat samt hasselnøddeflagerne i.

7
Færdig

OG

Skær lagkagebunden over på midten på den lange led med en stor, skarp kniv, så du har to aflange bunde. Skær evt. kanterne på langsiderne lidt til, så de er pæne og lige.

8
Færdig

OG

Læg de to lagkagebunde sammen med nougatcreme imellem og tryk dem let og forsigtigt sammen. Sæt lagkagen i fryseren i mindst 8 timer – gerne længere.

9
Færdig

PYNT OG SERVERING

Tag lagkagen ud af fryseren, ca. ½ time før du vil servere den, og anret den på et fad.

10
Færdig

TIL SIDST

Sigt flormelis over lagkagen og pynt med friske bær – jeg har brugt kirsebær, men du kan lige så vel bruge jordbær, hindbær, ribs eller anden frugt, som er i sæson. Servér lagkagen kold.

previous
Citronmazarin med granatæbleglasur
next
Pekannøddesnitter med appelsin

Add Your Comment