LAGKAGEBUNDE | |
3 æg | |
250 g sukker | |
1 tsk vaniljesukker | |
125 g hvedemel | |
1 tsk bagepulver | |
1 knivspids salt | |
40 g hasselnøddeflager | |
NOUGATCREME | |
125 g nougat | |
3 dl piskefløde | |
25 g hasselnøddeflager | |
PYNT | |
1 spsk flormelis | |
friske bær, fx. kirsebær |
Hvem siger, at en lagkage absolut SKAL være rund? Her har jeg bagt min lagkagebund i den firkantede bageform, skåret den over på midten og herefter lagt den sammen med en lækker nougatcreme. Lav gerne lagkagen et par dage i forvejen og opbevar den i fryseren indtil ca. ½ time før servering. Bageform: 33 x 23 cm.
Så kan du hurtigt trylle hjemmelavet lagkage frem, hvis der kommer uventede gæster til kaffen.
1 Færdig | FØRST - LAGKAGEBUNDETænd ovnen på 175 °C. Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir. |
2 Færdig | DEREFTERPisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende i en skål med en elpisker. |
3 Færdig | OGBland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det i dejen. Rør dejen sammen, til den er ensartet og uden små lommer af mel. |
4 Færdig | OGHæld dejen i formen og drys overfladen med hasselnøddeflager. Bag lagkagebunden i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden og føles gennembagt – den falder lidt sammen på midten, men det er meningen. |
5 Færdig | NOUGATCREMESmelt nougaten i en skål over vandbad. |
6 Færdig | OGPisk fløden til fast skum og vend den smeltede nougat samt hasselnøddeflagerne i. |
7 Færdig | OGSkær lagkagebunden over på midten på den lange led med en stor, skarp kniv, så du har to aflange bunde. Skær evt. kanterne på langsiderne lidt til, så de er pæne og lige. |
8 Færdig | OGLæg de to lagkagebunde sammen med nougatcreme imellem og tryk dem let og forsigtigt sammen. Sæt lagkagen i fryseren i mindst 8 timer – gerne længere. |
9 Færdig | PYNT OG SERVERINGTag lagkagen ud af fryseren, ca. ½ time før du vil servere den, og anret den på et fad. |
10 Færdig | TIL SIDSTSigt flormelis over lagkagen og pynt med friske bær – jeg har brugt kirsebær, men du kan lige så vel bruge jordbær, hindbær, ribs eller anden frugt, som er i sæson. Servér lagkagen kold. |