Nigiri med torsk og rødbede

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

80 ml sushiris
120 ml vand
1½ spsk riseddike
100 g frisk torsk
1 spsk japansk peberrod (wasabipulver)
Syltet ingefær
Topping
1 rødbede
Lidt salt

Nigiri med torsk og rødbede

Af: Zoë Escher / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog risene som anvist på pakken, og bland den forsigtigt med riseddiken. Herefter breder du risene ud, så de dækker bunden af et fad i et jævnt lag. Når risene er afkølet, er de klar til brug.

2
Færdig

Derefter

Torsken skæres i tynde skiver på cirka ½ centimeter i bredden.

3
Færdig

Og

Rødbeden koges i letsaltet vand. Den skal dog stadig være fast i konsistensen. Skræl rødbeden, skær den i tynde skiver og til sidst i papirtynde stave.

4
Færdig

Og

Overflødig væske klemmes ud af ingefæren, og den japanske peberrod blandes med lidt vand, til det får en fast konsistens.

5
Færdig

Og

Dyp fingrene i en skål med vand, så risen ikke hænger fast. Herefter tager du en lille klump ris og former til en aflang risbolle. Kom lidt wasabi på undersiden af fisken, og læg fisken hen over risbollen, så det bliver til en nigiri.

6
Færdig

Og

Til sidst placerer du forårsløg og torsken og en tynd skive røbede forsigtig på nigirien.

7
Færdig

Til sidst

Tallerkenen pyntes med ingefær og japansk peberrod. Servér med soja.

previous
Grydestegt blomkål, tørrede oliven og bagt svinebov
next
Grillede sommerporrer med matcha-te og stegt torsk

Add Your Comment