80 ml sushiris | |
120 ml vand | |
1½ spsk riseddike | |
100 g frisk rødfisk | |
1 spsk japansk peberrod (wasabipulver) | |
Syltet ingefær | |
Topping | |
2 sukkerærtebælge |
1 Færdig | FørstKog risene som anvist på pakken, og bland dem forsigtigt med riseddiken. Herefter breder du risene ud, så de dækker bunden af et fad i et jævnt lag. Når risene er afkølet, er de klar til brug. |
2 Færdig | DerefterRødfisken skæres i tynde skiver på cirka ½ centimeter i bredden. |
3 Færdig | Og18 sukkerærter pilles ud af bælgene og halveres. |
4 Færdig | OgOverflødig væske klemmes ud af ingefæren, og den japanske peberrod blandes med lidt vand, til det får en fast konsistens. |
5 Færdig | OgDyp fingrene i en skål med vand, så risen ikke hænger fast. Herefter tager du en lille klump ris og former til en lille aflang risbolle. Kom lidt wasabi på undersiden af fisken, og læg fisken hen over risbollen, så det bliver til en nigiri. |
6 Færdig | OgTil sidst placerer du rødfisk og sukkerærterne forsigtig på nigirien. |
7 Færdig | Til sidstTallerkenen pyntes med ingefær og japansk peberrod. Servér med soja. |