• Home
  • Asiatisk
  • Nigiri med helleflynder, forårsløg og stenbiderrogn
Nigiri med helleflynder, forårsløg og stenbiderrogn

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

80 ml sushiris
120 ml vand
1 ½ spsk riseddike
100 g frisk helleflynder
1 spsk japansk peberrod (wasabipulver)
Syltet ingefær
Topping
1 forårsløg
Stenbiderrogn

Nigiri med helleflynder, forårsløg og stenbiderrogn

Af: Zoë Escher / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog risene som anvist på pakken, og bland dem forsigtigt med riseddiken. Herefter breder du risene ud, så de dækker bunden af et fad i et jævnt lag. Når risene er afkølet, er de klar til brug.

2
Færdig

Derefter

Helleflynderen skæres i tynde skiver af cirka ½ centimeters brede.

3
Færdig

Og

Forårsløget snittes til papirtynde skiver og lægges i en skål med vand i cirka 15 minutter.

4
Færdig

Og

Løgringene skilles ad og lægges på et stykke køkkenrulle, så den overskydende væske kan suges op.

5
Færdig

Og

Overflødig væske klemmes ud af ingefæren, og den japansk peberrod blandes med lidt vand, til det får en fast konsistens.

6
Færdig

Og

Dyp fingrene i en skål med vand, så risen ikke hænger fast. Herefter tager du en lille klump ris og former til en aflang risbolle. Kom lidt wasabi på undersiden af fisken, og læg fisken hen over risbollen, så det bliver til en nigiri.

7
Færdig

Og

Til sidst placerer du forårsløg og stenbiderrogn forsigtig på nigirien.

8
Færdig

Til sidst

Tallerkenen pyntes med ingefær og japansk peberrod. Servér med soja.

previous
Let sprængt andebryst med fennikelremoulade og ristede hasselnødder
next
Nigiri med rødfisk og sukkerærter

Add Your Comment