Myntekage med mørk chokolade

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Chokoladebund
100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
50 g smør
100 g sukker
2 æg
Myntemousse
3 blade husblas
15-20 friske mynteblade
40 g sukker
450 ml piskefløde
Pynt
25 g sukker
Friske mynteblade

Myntekage med mørk chokolade

Af: Maja Vase, fra bogen 'Majas Kager'

Sådan gør du

1
Færdig

Chokoladebund

Smelt chokoladen og smørret i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Tilsæt sukkeret. Rør æggene i ét ad gangen. Fordel dejen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad den køle af og sæt den i fryseren.

2
Færdig

Myntemousse

Udblød husblassen i koldt vand. Stød myntebladene og 10 g sukker til puré i en morter. Bring 50 ml piskefløde og resten af sukkeret til kogepunktet i en lille gryde og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde. Rør myntepuréen i fløden og lad den køle af til håndvarm.

Pisk resten af fløden til let skum. Vend først lidt af flødeskummet i den håndvarme myntefløde og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i en elipse-silikoneform (18 cm i diameter) og tryk forsigtigt chokoladebunden ned i. Stil moussekagen i fryseren natten over.

3
Færdig

Pynt

Tag den frosne kage ud af formen og lad den tø op på et kagefad i køleskabet i min. 3 timer. Blend sukker og 8-10 mynteblade godt sammen og bred myntesukkeret ud på et stykke bagepapir. Lad det tørre i min. 1 time.

Pynt kagen med myntesukker og friske mynteblade lige inden servering.

Myntesukkeret er også genialt på frugt, yoghurt, pandekager, vafler m.m.

Moussekagen smager af frisk mynte. Er du mere til Fazermint, kan du erstatte de friske mynteblade med et par dråber pebermynteessens.

previous
Hasselnøddekage med kaffeganache
next
Chokolademacarons med hasselnød

Add Your Comment