# × luk
Misosuppe med boghvedenudler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Misosuppe
2 gulerødder
150 g grønne bønner
300 g broccoli
2 forårsløg
150 g bønnespirer
100 g ærteskud
400 g blød eller fast tofu
400 g boghvedenudler
100 g enokisvampe eller andre svampe
2 l grøntsagsbouillon
4 spsk miso
50 g sojasauce
Topping
3 spsk ristede sesamfrø
1 bundt frisk koriander
1 lime i både

Misosuppe med boghvedenudler

Opskrift og foto: fra bogen 'Geniale grønne proteiner' af Anders Nedergaard og Christine Bille Nielsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Flæk gulerødderne på langs og skær dem i skiver på skrå. Nip bønnerne og skær dem over på midten eller i skiver på skrå. Skær broccolien i små buketter og stokken i strimler. Snit forårsløgene i skiver på skrå. Skyl bønnespirerne og ærteskuddene og lad dem dryppe af i en sigte. Skær tofuen i små tern.

2
Færdig

Derefter

Kog nudlerne i en stor gryde vand som angivet på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte og fordel dem i 4 store suppeskåle. Fordel bønnespirer, ærtespirer, enokisvampe og forårsløg ovenpå i små bunker.

3
Færdig

Og

Kog bouillonen op i en stor gryde. Pisk misoen ud i bouillonen og hæld soja ved. Kog gulerødder, bønner og broccoli i suppen i 4 minutter. Kom tofuen i suppen og lad den lune med i 1 minut.

4
Færdig

Til sidst

Hæld suppe og grøntsager over nudlerne i skålene. Drys med sesamfrø og plukket koriander. Servér suppen med limebåde til at dryppe over.

Tip: Mange gode grøntsager passer til suppen, så skift endelig ud efter behag. Spinat, edamamebønner, sukkerærter, grønkål og andre typer svampe er oplagte proteinrige valg.

previous
Chokolademuffins med bønner og cashewcreme
next
Grøntsagstærte med hvide bønner

Add Your Comment