Misosuppe | |
2 gulerødder | |
150 g grønne bønner | |
300 g broccoli | |
2 forårsløg | |
150 g bønnespirer | |
100 g ærteskud | |
400 g blød eller fast tofu | |
400 g boghvedenudler | |
100 g enokisvampe eller andre svampe | |
2 l grøntsagsbouillon | |
4 spsk miso | |
50 g sojasauce | |
Topping | |
3 spsk ristede sesamfrø | |
1 bundt frisk koriander | |
1 lime i både |
1 Færdig | FørstFlæk gulerødderne på langs og skær dem i skiver på skrå. Nip bønnerne og skær dem over på midten eller i skiver på skrå. Skær broccolien i små buketter og stokken i strimler. Snit forårsløgene i skiver på skrå. Skyl bønnespirerne og ærteskuddene og lad dem dryppe af i en sigte. Skær tofuen i små tern. |
2 Færdig | DerefterKog nudlerne i en stor gryde vand som angivet på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte og fordel dem i 4 store suppeskåle. Fordel bønnespirer, ærtespirer, enokisvampe og forårsløg ovenpå i små bunker. |
3 Færdig | OgKog bouillonen op i en stor gryde. Pisk misoen ud i bouillonen og hæld soja ved. Kog gulerødder, bønner og broccoli i suppen i 4 minutter. Kom tofuen i suppen og lad den lune med i 1 minut. |
4 Færdig | Til sidstHæld suppe og grøntsager over nudlerne i skålene. Drys med sesamfrø og plukket koriander. Servér suppen med limebåde til at dryppe over. Tip: Mange gode grøntsager passer til suppen, så skift endelig ud efter behag. Spinat, edamamebønner, sukkerærter, grønkål og andre typer svampe er oplagte proteinrige valg. |