• Home
  • Grønt
  • Mexi-fest med tacos, friteret broccoli og mangosalsa
Mexi-fest med tacos, friteret broccoli og mangosalsa

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Tortillaer
4 dl majsmel (masa harina)
3½ dl kogende vand
Friteret broccoli
1 hoved broccoli
200 g hvedemel
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk tørret dild
Salt og peber
3 dl lyst øl, fx pilsner
Olie til fritering, fx solsikkeolie
Mangosalsa
2 modne mangoer
1 rødløg
1 bundt koriander
½-1 rød chili, alt efter styrke
Saft fra 1 lime
Desuden
½ spidskål
4 spsk mayonnaise
4 spsk yoghurt naturel
1-2 spsk chilisauce

Mexi-fest med tacos, friteret broccoli og mangosalsa

Af: Ditte Ingemann fra bogen 'Hverdagsvegetar'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rør majsmel og kogende vand sammen til en dej. Så snart du kan røre ved dejen, ælter du den sammen til en kugle – dejen skal være en smule fugtig. Stil den til side og lad den hvile i ca. 30 minutter.

2
Færdig

Derefter

Form dejen til små boller, ca. 16 stk., alt efter hvor store/små du ønsker dine tacos. Bruger du en tortillapresser, så læg et stykke plastic indvendigt på både under- og oversiden af presseren, læg en bolle ind og pres til. Kom hver taco på en meget varm pande og steg dem, indtil de tager en smule farve på begge sider – hold øje, for det går nemlig hurtigt.

3
Færdig

Og

Skær broccolien ud i tynde, lange stykker. Kom mel i en skål sammen med løg- og hvidløgspulver, dild, salt og peber og pisk langsomt øl ind i dejen, indtil den er lind. Varm
olie op i en stor gryde. Når olien småsyder, når man stikker enden af en tændstik eller trægrydeske i den, er den klar til brug (ca. 180 grader). Vend herefter broccolistykkerne
i dejen og kom dem forsigtigt ned i olien – lad dem fritere, indtil de er gyldne og sprøde.
Fritér ikke for mange stykker ad gangen, for så mister olien temperaturen. Tag stykkerne
op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Krydr herefter med salt.

4
Færdig

Og

Til mangosalsaen skrælles mangoerne, og kødet skæres ud i små tern. Pil og hak rødløg, koriander og chili helt fint og vend det med mangoternene. Pres limesaft ud over salsaen og smag til.

5
Færdig

Til sidst

Fordel de varme broccolistykker på de lune tacos og top med mangosalsa, fintsnittet spidskål og mayonnaise rørt med yoghurt og chilisauce.

previous
Hurtig hummus
next
Bagt, blød aubergine med citron-hvidløgsmiso og eksotisk kålsalat

Add Your Comment