Tortillaer | |
4 dl majsmel (masa harina) | |
3½ dl kogende vand | |
Friteret broccoli | |
1 hoved broccoli | |
200 g hvedemel | |
1 tsk løgpulver | |
1 tsk hvidløgspulver | |
1 tsk tørret dild | |
Salt og peber | |
3 dl lyst øl, fx pilsner | |
Olie til fritering, fx solsikkeolie | |
Mangosalsa | |
2 modne mangoer | |
1 rødløg | |
1 bundt koriander | |
½-1 rød chili, alt efter styrke | |
Saft fra 1 lime | |
Desuden | |
½ spidskål | |
4 spsk mayonnaise | |
4 spsk yoghurt naturel | |
1-2 spsk chilisauce |
1 Færdig | FørstRør majsmel og kogende vand sammen til en dej. Så snart du kan røre ved dejen, ælter du den sammen til en kugle – dejen skal være en smule fugtig. Stil den til side og lad den hvile i ca. 30 minutter. |
2 Færdig | DerefterForm dejen til små boller, ca. 16 stk., alt efter hvor store/små du ønsker dine tacos. Bruger du en tortillapresser, så læg et stykke plastic indvendigt på både under- og oversiden af presseren, læg en bolle ind og pres til. Kom hver taco på en meget varm pande og steg dem, indtil de tager en smule farve på begge sider – hold øje, for det går nemlig hurtigt. |
3 Færdig | OgSkær broccolien ud i tynde, lange stykker. Kom mel i en skål sammen med løg- og hvidløgspulver, dild, salt og peber og pisk langsomt øl ind i dejen, indtil den er lind. Varm |
4 Færdig | OgTil mangosalsaen skrælles mangoerne, og kødet skæres ud i små tern. Pil og hak rødløg, koriander og chili helt fint og vend det med mangoternene. Pres limesaft ud over salsaen og smag til. |
5 Færdig | Til sidstFordel de varme broccolistykker på de lune tacos og top med mangosalsa, fintsnittet spidskål og mayonnaise rørt med yoghurt og chilisauce. |