Maurisk salat med bladbede, rosiner og mandler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

50 g (flækkede og ristede) 50 g (flækkede og ristede) mandler mandler
500 g 1 lb 0 oz bladbeder bladbeder
3 spsk 3 tablespoon olivenolie olivenolie
1 1 løg løg
1 fed 1 fed hvidløg hvidløg
½ tsk ristet og knust ½ tsk ristet og knust spidskommen spidskommen
½ tsk ½ tsk allehånde allehånde
knust knust chili chili
2 spsk 2 tablespoon rosiner rosiner
1 spsk 1 tablespoon vand vand
saft fra 1/2 saft fra 1/2 citron citron
salt salt
friskkværnet friskkværnet peber peber

Maurisk salat med bladbede, rosiner og mandler

Af: Henrik Vilain & Ingo Schauser

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Rist de flækkede mandler på en tør pande, til de er gyldne, og hæld dem op i en skål. Sæt dem til side.

2
Færdig

DEREFTER

Rens bladbederne ved at skære bladene fri af stilkene. Hold blade og stilke adskilt. Skær stilkene i 2 cm brede stykker på tværs, og riv bladene i lidt mindre stykker.

3
Færdig

OG

Varm en pande op med olivenolie, og når panden er godt varm, sauteres først løget i 10 minutter ved mellemsvag varme, uden at det tager farve.

4
Færdig

OG

Tilsæt så hvidløg, spidskommen, allehånde, chili og stilke af bladbede. Øg varmen lidt. Steg i 3-4 minutter, til stilkene er næsten møre. Tilsæt rosiner, groftstrimlede blade af bladbede og 1 spsk. vand. Læg låg på panden, og steg videre i 5 minutter, til bladene er møre. Smag til med citronsaft, salt og peber.

5
Færdig

TIL SIDST

Hæld salaten op på et serveringsfad, og drys de sprøde og gyldne mandler over salaten.

previous
Fricot: Pocherede artiskokker, fennikel og kartofler i olivenolie
next
Croquetas med sorte oliven

Add Your Comment