50 g (flækkede og ristede) mandler | |
500 g bladbeder | |
3 spsk olivenolie | |
1 løg | |
1 fed hvidløg | |
½ tsk ristet og knust spidskommen | |
½ tsk allehånde | |
knust chili | |
2 spsk rosiner | |
1 spsk vand | |
saft fra 1/2 citron | |
salt | |
friskkværnet peber |
1 Færdig | FØRSTRist de flækkede mandler på en tør pande, til de er gyldne, og hæld dem op i en skål. Sæt dem til side. |
2 Færdig | DEREFTERRens bladbederne ved at skære bladene fri af stilkene. Hold blade og stilke adskilt. Skær stilkene i 2 cm brede stykker på tværs, og riv bladene i lidt mindre stykker. |
3 Færdig | OGVarm en pande op med olivenolie, og når panden er godt varm, sauteres først løget i 10 minutter ved mellemsvag varme, uden at det tager farve. |
4 Færdig | OGTilsæt så hvidløg, spidskommen, allehånde, chili og stilke af bladbede. Øg varmen lidt. Steg i 3-4 minutter, til stilkene er næsten møre. Tilsæt rosiner, groftstrimlede blade af bladbede og 1 spsk. vand. Læg låg på panden, og steg videre i 5 minutter, til bladene er møre. Smag til med citronsaft, salt og peber. |
5 Færdig | TIL SIDSTHæld salaten op på et serveringsfad, og drys de sprøde og gyldne mandler over salaten. |