Mascarponesorbet | |
200 g sukker | |
3 dl vand | |
Saft fra 1 citron | |
250 g mascarpone | |
Granité | |
2 dl rabarbersaft | |
Pynt | |
1 potte citronverbena |
Her er grundopskriften på rabarbersaft, som du skal bruge til granitéen.
1 Færdig | FørstVarm langsomt sukker og vand op, indtil sukkeret er opløst, og sluk derefter. Pisk mascarpone med en håndmikser, til den er luftig. Pres citronsaft ned i den afkølede sukkersirup. Pisk siruppen ind i mascarponecremen, til den er glat og uden klumper. Kom det i en boks og i fryseren med jævnlig omrøring, eller rør på en ismaskine, og stil det på frys. |
2 Færdig | DerefterKom også rabarbersaft i fryseren. Tag begge dele ud 15-20 min. før servering. |
3 Færdig | Til sidstRiv rabarbersaften med en gaffel til fin puddersne. Form mascarponesorbet til kugler, kom granité henover, og pynt med blade fra citronverbena. |