Marokkansk lammegryde

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g lammekød
150 g svesker
20 g usaltet smør
Olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1 aubergine
1 l tomatjuice
Salt og peber
200 g smuttede mandler
Koriander
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt chili
2 tsk stødt paprika
½ tsk stødt anis
½ tsk stødte nelliker
2 tsk stødt ingefær

Marokkansk lammegryde

Af: Julian Amery / Foto: Jonas Lodahl

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær kødet i passende - ikke for små - stykker. Bland krydderierne sammen, og tilsæt halvdelen af krydderiblandingen til kødet. Sæt det til side i køleskabet natten over.

2
Færdig

Derefter

Læg sveskerne i blød i koldt vand. Skær løgene i både, hvidløgene i tynde skiver og auberginen i grove tern, mens du bruner kødet på en pande i smør og olie.

3
Færdig

Og

Varm olivenolie i en stor gryde, og sauter løg, hvidløg og aubergine med resten af krydderiblandingen i omkring 10 minutter.

4
Færdig

Og

Tilsæt det brunede lammekød, sveskerne og tomatjuicen. Lad retten simre under låg i minimum 2 timer. Smag til med salt og peber.

5
Færdig

Til sidst

Hak de smuttede mandler groft, og rist dem, til de begynder at tage farve. Server lammegryden med friskhakket koriander og mandler. Spis enten godt brød eller ris til.

previous
Peanutgelato med dulce de leche
next
Kaffesyltet laks med krydderier, julesalat, sennepssauce og peberrodsmayonnaise

Add Your Comment