500 g lammekød | |
150 g svesker | |
20 g usaltet smør | |
Olivenolie | |
2 løg | |
4 fed hvidløg | |
1 aubergine | |
1 l tomatjuice | |
Salt og peber | |
200 g smuttede mandler | |
Koriander | |
1 tsk stødt kanel | |
½ tsk stødt kardemomme | |
2 tsk stødt spidskommen | |
1 tsk stødt koriander | |
½ tsk stødt chili | |
2 tsk stødt paprika | |
½ tsk stødt anis | |
½ tsk stødte nelliker | |
2 tsk stødt ingefær |
1 Færdig | FørstSkær kødet i passende - ikke for små - stykker. Bland krydderierne sammen, og tilsæt halvdelen af krydderiblandingen til kødet. Sæt det til side i køleskabet natten over. |
2 Færdig | DerefterLæg sveskerne i blød i koldt vand. Skær løgene i både, hvidløgene i tynde skiver og auberginen i grove tern, mens du bruner kødet på en pande i smør og olie. |
3 Færdig | OgVarm olivenolie i en stor gryde, og sauter løg, hvidløg og aubergine med resten af krydderiblandingen i omkring 10 minutter. |
4 Færdig | OgTilsæt det brunede lammekød, sveskerne og tomatjuicen. Lad retten simre under låg i minimum 2 timer. Smag til med salt og peber. |
5 Færdig | Til sidstHak de smuttede mandler groft, og rist dem, til de begynder at tage farve. Server lammegryden med friskhakket koriander og mandler. Spis enten godt brød eller ris til. |