Marengsbunde | |
180 g æggehvide | |
180 g hvidt sukker | |
180 g flormelis | |
+ 2 dl popris | |
Abrikosfyld | |
6 friske abrikoser | |
75 g hvidt sukker | |
Saft og skal fra ½ økologisk citron | |
1 tsk. finthakket frisk timian | |
Chantillyskum | |
½ polynesisk vaniljestang | |
2 spsk. flormelis | |
5 dl piskefløde | |
I øvrigt | |
3-4 spsk. amarettolikør | |
50 g hvid chokolade i spåner | |
Timiankviste | |
Spiselige blomster | |
2 friske abrikoster, skåret i både |
Amaretto klæder abrikos mægtig godt. Og det samme gælder timian. Så prøv denne lækre, søde og let krydrede lagkage, der helt sikkert vil feje benene væk under dig og dine gæster.
1 Færdig | MarengsbundePisk hviderne stive, og tilsæt lidt efter lidt sukkeret under fortsat piskning, til marengsen er helt fast og glat. Sigt flormelissen, og vend den i. Vend popris heri. Poprisene karamelliserer under bagningen og giver noget lækkert at tygge på, når lagkagen er lagt sammen. Anvend tre bageplader beklædt med bagepapir. Tegn en cirkel med en diameter på 20 cm på bagsiden af hvert bagepapir, og fordel marengsen inden for cirklerne. Bag bundene i 1 time 30 min. ved 120 grader. Lad bundene køle helt af på pladen, inden bagepapiret forsigtigt fjernes ved at skære bundene fri med en skarp kniv. |
2 Færdig | AbrikosfyldSkær abrikoserne i mindre stykker, og kasser stenene. Kog abrikoser, sukker samt saft og fintrevet skal fra citronen op. Lad det simre i 5-8 min. Tilsæt finthakket timian, og lad det småkoge i yderligere 5 min. Lad fyldet køle af. |
3 Færdig | ChantillyskumFlæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelissen. Pisk vaniljesukker og fløde til flødeskum. |
4 Færdig | AnretningAnret kagen med marengsbunde smurt med abrikosfyld, dryppet med amarettolikør og lagt sammen med chantillyskum. Dekorer med høvlet hvid chokolade, timian, abrikosbåde og spiselige blomster. |