2 æggehvider | |
50 g skovmærkesukker |
1 Færdig | FørstSæt ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne stive i en skål. Det er klart nemmest, hvis du bruger en røremaskine eller elpisker. |
2 Færdig | DerefterNår hviderne er skinnende og faste, og bunden kan vendes opad på skålen, uden de ryger ud, skruer du godt ned for piskningen. Tilsæt sukkeret i en tynd stråle, men pisk ikke unødigt længe. |
3 Færdig | OgKom marengsmassen på en sprøjtepose med en mellemstor tylle i, og sæt små marengstoppe på en bageplade. Har du ikke en sprøjtepose, så brug to teskeer i stedet. Bag i ovnen i 45 minutter, til marengsene lige præcis begynder at få farve. |
4 Færdig | Til sidstSluk for ovnen, og lad marengsene stå i den, til den er kold – meget gerne til næste dag. Kom de færdige marengs i en lufttæt boks, eller spis dem med det samme som tilbehør til is og fyld i triflier. |