Marengs med skovmærke

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 æggehvider
50 g skovmærkesukker Hvidt sukker blendet med 3 tsk tørret skovmærke - alternativt tørret estragon.

Marengs med skovmærke

Af: Mette Helbæk / Foto: Line Thit Klein

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sæt ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne stive i en skål. Det er klart nemmest, hvis du bruger en røremaskine eller elpisker.

2
Færdig

Derefter

Når hviderne er skinnende og faste, og bunden kan vendes opad på skålen, uden de ryger ud, skruer du godt ned for piskningen. Tilsæt sukkeret i en tynd stråle, men pisk ikke unødigt længe.

3
Færdig

Og

Kom marengsmassen på en sprøjtepose med en mellemstor tylle i, og sæt små marengstoppe på en bageplade. Har du ikke en sprøjtepose, så brug to teskeer i stedet. Bag i ovnen i 45 minutter, til marengsene lige præcis begynder at få farve.

4
Færdig

Til sidst

Sluk for ovnen, og lad marengsene stå i den, til den er kold – meget gerne til næste dag. Kom de færdige marengs i en lufttæt boks, eller spis dem med det samme som tilbehør til is og fyld i triflier.

previous
Avocado med vagtelæg og chilisalt
next
Dijonnaise

Add Your Comment