Marengs med saltkaramel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Saltkaramel
75 g Dansukker bagesukker
1 dl piskefløde
Salt
Marengs
3 æggehvider
150 g Dansukker bagesukker
1 tsk citronsaft

Marengs med saltkaramel

Af: Anne au Chocolat

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smelt bagesukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt med et piskeris til en karamel. Hæld karamellen i en skål og smag til med salt. Køl af.

2
Færdig

Derefter

Pisk æggehvider stive og tilsæt bagesukker lidt ad gangen under stadig piskning. Tilsæt til sidst citron.

3
Færdig

Til sidst

Fordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir i 10 lige store runde klatter. Kom en god skefuld saltkaramel oven på hver marengs og brug en kødnål til at lave swirl-mønster. Bag marengsene i ovnen ved 100 grader i 90 minutter.

previous
Scones med hindbærsyltetøj og flødeskum
next
Marcipankage med citron og streuseltopping

Add Your Comment