# × luk
Malt-rugbrød

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 ny surdej eller 3 spsk surdej
6 dl lunken vand
250 g stenmalet fuldkornsrugmel
250 g hvedemel
100 g hørfrø

Malt-rugbrød

Fra bogen 'Smørrebrød'

Dette brød laves med maltsirup, og det har en blødere konsi-stens og sødere smag end Trines Rugbrød på foregående side.

Sådan gør du

1
Færdig

Dag 1

Brug hele surdejen, hvis det er første gang, du bager med den, og rør den ud i det lunkne vand. (Det er kun første gang, hvor du bruger din nye surdej, du skal bruge hele dejen. Næste gang du bager rugbrød, skal du kun bruge 3 spsk. af den surdej, du tager fra på andendagen.)

Rør rugmel, hvedemel, hørfrø, maltsirup og salt i surdejen, dæk skålen med et rent viskestykke, og lad den stå ved stuetemperatur i 12-14 timer.

2
Færdig

Dag 2

Tilsæt knækket rug og koldt vand, og rør med en trægrydeske, til dejen er rørt grundigt sammen Dejen vil være ret lind og umulig at ælte med hænderne.

NB! Husk at tage 3 spsk. dej fra, kom den i en lufttæt beholder, og sæt den i køleskab. Den er din surdej til det næste rugbrød, du bager. (Den skal hvile mindst 3 dage, inden du bruger den, og den kan holde sig 8 uger på køl).

Smør en brødform på ca. 30 x 10 x 10 cm med lidt olie. Hæld dejen i formen, dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve 3-6 timer, til dejen er nået næsten op til toppen af formen.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bag brødet i 1 time 45 minutter. Tag det ud af ovnen, vend det straks ud på en bagerist, og lad det køle ned.

Det smager pragtfuldt, mens det er varmt, men er svært at skære, så vent til næste dag.

previous
Ribbensteg
next
Fyldt babygræskar med kylling

Add Your Comment