• Home
  • Dansk
  • Makrel, sild eller brisling med grønkålschimichurri
Makrel, sild eller brisling med grønkålschimichurri

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

FISKEN
4 fileter ( ca. 600 g) makrel, sild eller brisling med skind
GRØNKÅLSCHIMICHURRI
750 g grønkål
2 store skalotteløg
4 fed hvidløg
1 bdt persille
3 dl olivenolie
1 dl rødvinseddike
5 g tørret oregano
3 g tørrede chiliflager
PEBERFRUGTER
250 g shishito-peberfrugter (eller padrones)
25 g citronsaft
HVIS RETTEN SKAL MÆTTE
3 dl ris eller en anden foretrukken korntype

Makrel, sild eller brisling med grønkålschimichurri

Opskrift af: Matt Orlando og Max Bogenmann / Fra bogen: Vild Fisk

Chimichurri er en slags sydamerikansk pesto, der typisk laves med frisk koriander og persille. Max og Matt bruger grønkål, og det er den perfekte ledsager til den fede, grillede fisk. Chimichurrien kan laves på forhånd og holder sig på køl i 4 dage.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

FISKEN

Krydr fisken med salt, og lad den stå på køl, imens salaten forberedes.
Forvarm en grill i god tid, før fisken skal tilberedes.

Dup fisken med papir, så den er helt tør, og læg den på grillen med skindsiden nedad.
Grill fisken, indtil skindet bliver sprødt, og kødet kun er 50% tilberedt.
Krydres med salt.

2
Færdig

DEREFTER

GRØNKÅLSCHIMICURRI

Varm en pande op ved høj varme. Riv bladene fra stokken på kålen, og steg den i lidt olie i ca. 3 minutter, indtil det får godt med farve og bliver mørt. Hak kålen fint sammen med løget, hvidløget og persillen (man kan bruge en foodprocessor).
Kom det hele op i en skål og tilsæt olien, eddiken, oreganoen og chiliflagerne.
Krydres med salt og peber.

3
Færdig

PEBERFRUGTER

Læg peberfrugterne på grillen, og lad dem tilberede, indtil de får godt med farve på én side.
Tag dem af varmen og krydr med citronsaft og salt.
Peberfrugterne vil tilberede færdig i deres egen damp, saltet og citronsaften.

4
Færdig

TIL SIDST

SERVERING
Server fisken med de grillede peberfrugter og chimichurrien

tonkatsu
previous
Katsu af Havtaske med hjemmelavet goma
next
Krebs, fjordrejer eller jomfruhummer kogt i hvidvin med citronmayonnaise

Add Your Comment