400-600 g makrel | |
Salsa rossa | |
2 røde peberfrugter | |
1 fed hvidløg | |
1 knivspids tørret, knust chili | |
1 spsk olivenolie | |
Salt | |
Fennikel | |
1 stor fennikel | |
1 spsk olivenolie | |
Salt | |
Sauce | |
1 spsk reduceret hønsebouillon | |
1 spsk god olivenolie | |
Anretning | |
Maldon-salt | |
Citronsaft fra en citron | |
2 stilke olivenurt, plukket | |
1 stilk merian, plukket |
1 Færdig | FørstFiletér makrellen. Med en skarp kniv laver du små ridser i skindet. Sæt fileterne på køl med skindsiden opad. |
2 Færdig | DerefterFjern kernerne og toppen af peberfrugten, og snit den i tynde skiver. Kom den op i en gryde sammen med hvidløg, olivenolie og chili, og sauter over medium varme, indtil peberen er mør. Kom den op i en blender, og kør den til en lind puré. Smag til med salt. |
3 Færdig | OgSkær din fennikel i kvarte, og fjern roden. Snit den i tynde skiver, vend med olivenolie og smag til med lidt salt. Bag dem i en kasserolle i en 165 grader varm ovn, indtil de er møre og lidt karamelliserede i kanterne. |
4 Færdig | Til sidstLæg en god spiseskefuld salsa rossa i midten af en dyb tallerken. Fordel fenniklen på tallerkenen. Tør skindet på makrellen af, og grill skindsiden med en gasbrænder. Krydr med salt og citronsaft over salsa rossaen. Pynt fenniklen med merian og fisken med olivenurt, og kom til sidst lidt sauce over fenniklen. |