Makrel med salsa rossa og karamelliseret fennikel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400-600 g makrel
Salsa rossa
2 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
1 knivspids tørret, knust chili
1 spsk olivenolie
Salt
Fennikel
1 stor fennikel
1 spsk olivenolie
Salt
Sauce
1 spsk reduceret hønsebouillon
1 spsk god olivenolie
Anretning
Maldon-salt
Citronsaft fra en citron
2 stilke olivenurt, plukket
1 stilk merian, plukket

Makrel med salsa rossa og karamelliseret fennikel

Af: Spuntino / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Filetér makrellen. Med en skarp kniv laver du små ridser i skindet. Sæt fileterne på køl med skindsiden opad.

2
Færdig

Derefter

Fjern kernerne og toppen af peberfrugten, og snit den i tynde skiver. Kom den op i en gryde sammen med hvidløg, olivenolie og chili, og sauter over medium varme, indtil peberen er mør. Kom den op i en blender, og kør den til en lind puré. Smag til med salt.

3
Færdig

Og

Skær din fennikel i kvarte, og fjern roden. Snit den i tynde skiver, vend med olivenolie og smag til med lidt salt. Bag dem i en kasserolle i en 165 grader varm ovn, indtil de er møre og lidt karamelliserede i kanterne.

4
Færdig

Til sidst

Læg en god spiseskefuld salsa rossa i midten af en dyb tallerken. Fordel fenniklen på tallerkenen. Tør skindet på makrellen af, og grill skindsiden med en gasbrænder. Krydr med salt og citronsaft over salsa rossaen. Pynt fenniklen med merian og fisken med olivenurt, og kom til sidst lidt sauce over fenniklen.

previous
Krabbe og blåmuslinger med grillet porre, løvstikke og spinat
next
Grillet blæksprutte med jordskokkepuré, sprøde oliven og valnødder

Add Your Comment